gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ Κωμόπολη ΣΥΡΟΣ".


Προσκυνήματα (6)

Μοναστήρια

Μονή Πατέρων Ιησουϊτών Σύρου

Τηλέφωνο: +30 22810 88546
Φαξ: +30 22810 82343
  Κατηφορίζοντας τα κάτασπρα σκαλιά από το ναό του Αγίου Γεωργίου, θα οδηγηθούμε στο μοναστήρι των Πατέρων Ιησουϊτών, που δεσπόζει πάνω από το ναό της Παναγίας του Καρμήλου. Η μονή ιδρύθηκε το 1744, ενώ η σημερινή της μορφή ολοκληρώθηκε στα 1852-53. Το μοναστήρι, μη επανδρωμένο σήμερα, αποτελεί σημαντικό ιστορικό μνημείο, όπου φυλάσσονται πολύτιμα παλαιά έγγραφα, εικόνες και εκκλησιαστικά αντικείμενα, ενώ διαθέτει και μια ιδιαίτερα σημαντική βιβλιοθήκη με 6.000 τόμους.

Εκκλησίες

Ναός Αγίου Γεωργίου

  Ο ναός του Αγίου Γεωργίου, ο "Σαν Τζώρτζης", βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της ´Ανω Σύρου. Είναι η μητρόπολη των καθολικών της Σύρου.
  Χτίστηκε γύρω στα 1200 μ.Χ., ίσως και λίγο παλαιότερα. Έχει ανακαινισθεί 3 φορές κατά το παρελθόν και τη σημερινή του μορφή πήρε στα 1834. Είναι μητρόπολη των καθολικών από το 1652. Καταστράφηκε από τους Τούρκους το 1617. Ο ναός είναι τρίκλιτη βασιλική.
  Διαθέτει εντυπωσιακό όργανο (αρμόνιο), υπέροχες τοιχογραφίες και αγάλματα αγίων.
  Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του προστάτη Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας της Ελπίδος, στην οποία οι Συριανοί δείχνουν μεγάλη ευλάβεια. Επίσης μπορούμε να διακρίνουμε την προσωπογραφία του μάρτυρα Επισκόπου Ανδρέα Κάργα που απαγχονίστηκε από τους Τούρκους.
  Στο πίσω μέρος του ναού στεγάζεται το Κέντρο Ιστορικών Μελετών της Καθολικής Επισκοπής Σύρου.

Ναός Αγίου Αντωνίου

Δίπλα στην εκκλησία υπάρχει η προτομή του Απανωσυριανού λογοτέχνη Βελισάριου Φρέρη.

Ναός Αγίου Νικολάου

Ο Αγιος Νικόλαος, "ο Φτωχός", είναι η μια από τις δύο ορθόδοξες εκκλησίες του λόφου της Ανω Σύρου. Η άλλη είναι η Αγία Τριάδα.

Ναός Αγίου Σεβαστιανού

Στους πρόποδες του λόφου της Ανω Σύρου βρίσκεται ο ιστορικό ναός του Αγίου Σεβαστιανού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ