gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΣΚΙΑΘΟΣ Κωμόπολη ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ".


Προσκυνήματα (4)

Εκκλησίες

Παναγιά η Λημνία

Η Παναγία η Λιμνιά, με το ωραίο κωδωνοστάσιο, να δεσπόζει σε όλο το χωριό, είναι ο δεύτερος ενοριακός ναός του νησιού. Μέσα σε αυτήν φυλάσσονται οι εικόνες από το Χριστό στο Κάστρο, καθώς και η κάρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Και η Ενορία της Παναγίας συνεχίζει να κρατά τις όμορφες παραδόσεις του νησιού, τα ήθη και τα έθιμα που τόσο ζωντανά ζωγράφισαν με την πένα τους οι δύο Αλέξανδροι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Σκιάθου


Τρεις Ιεράρχες

  Ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών, που είναι και η Μητρόπολη του νησιού, εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια πρωτοστατεί στην πνευματική καλλιέργεια του νησιού, αφού είχε την ευλογία να έχει στους κόλπους του άξιους εφημέριους. Πνευματικοί ηγέτες, άνδρες ζηλευτοί όπως ο παπά-Αδαμάντιος, πατέρας του Παπαδιαμάντη, παπα-Νικόλας Παπανικολάου, παπά-Ανδρέας Μπούρας και άλλοι, με κορυφαίο τον παπά-Γεώργιο Ρήγα, μεγάλο λόγιο και συγγραφέα του νησιού. Ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών είναι τρίκλινη βασιλική και χτίστηκε το 1846. Είναι χτισμένη στο κέντρο του χωριού κοντά στην παραλία. Μέσα σ'αυτόν το ναό βρίσκεται και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας, η οποία βρέθηκε με θαυματουργό τρόπο περί το 1650. Είναι Πολιούχος του νησιού και αποτελεί το ιερό προσκύνημα όλων των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών έχουν μεταφερθεί πάρα πολλά ιερά κειμήλια από όλα τα εξωκκλήσια του νησιού καθώς και πολλές ιερές εικόνες μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Όλα δε τα ιερά κειμήλια είναι σε λειτουργική χρήση. Εδώ τελούνται οι ακολουθίες με την παλιά τυπική διάταξη και παραμένει ζωντανή η παράδοση των Κολλυβάδων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Σκιάθου


Αγιος Νικόλαος

Μοναστήρια

Μονή Αγίου Χαραλάμπους

Τηλέφωνο: +30 24270 23333
Φαξ: +30 24270 23333

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ