gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Οι κάτοικοι του τόπου  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΕΓΑΡΟ Χωριό ΓΡΕΒΕΝΑ" .


Οι κάτοικοι του τόπου (1)

Σελίδες επίσημες

Οικονομική ζωή - Πολιτιστική ζωή

ΚΥΔΩΝΙΕΣ (Χωριό) ΓΡΕΒΕΝΑ
  Με το πέρασμα των χρόνων οι Κυδωνιές εξελίσσονται σε αξιόλογο Κεφαλοχώρι. Το ορεινό όμως και το άγονο της περιοχής αναγκάζουν πολλούς Κυδωνιώτες να πάρουν το σκληρό δρόμο της ξενιτιάς. Έμπειροι τεχνίτες της οικοδομικής απλώνονται σχεδόν παντού, στην Αμερική, την Πόλη, το Αγιο Όρος, την Ενδοχώρα. Το παλιό πέτρινο Σχολείο των Κυδωνιών (1859).
  Στους καινούριους τόπους οι Κυδωνιώτες έρχονται σε επαφή με νοοτροπίες και πολιτισμούς που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς της. Το 1871 στην Πόλη ογδόντα περίπου Κυδωνιώτες ιδρύουν εκπολιτιστικό Σύλλογο με την επωνυμία «Αδελφότης τριών Ιεραρχών» με κύριο σκοπό τη βελτίωση της ζωής των συγχωριανών» στο χωριό. Το ίδιο γίνεται και στην Αμερική ιδρύουν εκπολιτιστικό σύλλογο με την επωνυμία «Ζωοδόχος πηγή» με ίδιο σκοπό μ΄αυτού της Πόλης.
  Αργότερα κατά την παράδοση ιδρύουν ως νεότερο τον εκπολιτιστικό Σύλλογο στις Κυδωνιές με το όνομα «Ένωση» και στη Θες/νίκη τον «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυδωνιωτών Θες/νίκης».
Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Κοσμά του Αιτωλού

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ