gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Οι κάτοικοι του τόπου για το τοπωνύμιο: "ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δήμος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ".


Οι κάτοικοι του τόπου (1)

Σελίδες επίσημες

Δημογραφικά Στοιχεία

  Ο Δήμος Καλαμαριάς αποτελεί το δεύτερο σε πληθυσμό Δήμο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας και τον ένατο σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2002, ο πληθυσμός του Δήμου ανέρχεται σε 87.312 άτομα, έναντι των 80.698 κατοίκων. Η τάση αύξησης των κατοίκων της περιοχής είναι σαφής και ανέρχεται σε 8,2%. Όσον αφορά τη διάρθρωση κατά φύλο, οι γυναίκες αποτελούν το 52% (45.535) του συνολικού πληθυσμού, Εξάλλου, στο γυναικείο πληθυσμό παρατηρήθηκε την τελευταία δεκαετία αύξηση μεγέθους 12,4%.
   Ωστόσο, οι αυξητικές τάσεις του συνολικού πληθυσμού δεν φαίνεται να συνάδουν με το ποσοστό γεννήσεων στο Δήμο, αλλά οφείλονται στη μετεγκατάσταση οικογενειών από το υπόλοιπο Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Έτσι, η ηλικιακή διάρθρωση του πληθυσμού δεν διαφέρει από αυτή της υπόλοιπης Ελλάδας. Και στην Καλαμαριά παρατηρείται το φαινόμενο της γήρανσης του πληθυσμού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την απογραφή του 1991, το 15,2% του συνολικού πληθυσμού αποτελούνταν από άτομα άνω των 60 ετών.
  Το ποσοστό ανεργίας του Δήμου, σύμφωνα με την απογραφή του 1991, υπολογίζεται σε 6,9%. Συνολικά, το άνεργο εργατικό δυναμικό της περιοχής υπολογίζεται σε 2.175 άτομα. Η ανεργία φαίνεται να πλήττει περισσότερο τις γυναίκες της περιοχής, αφού ο αριθμός τους ανέρχονταν σε 1.129 έναντι των 1.046 ανέργων ανδρών. Επιπλέον, αυξημένη παρατηρείται η ανεργία στους νέους ηλικίας 25-29, καθώς καταγράφηκαν 1.098 άτομα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ