gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΥΡΙΝΑ Δήμος ΛΗΜΝΟΣ" .


Βιογραφίες (3)

Λογοτέχνες

Χρήστος Μπουλώτης, Παιδική Λογοτεχνία

ΜΥΡΙΝΑ (Κωμόπολη) ΛΗΜΝΟΣ
1952

Πολιτικοί

Ηλιού Ηλίας

1904 - 1985
Νομικός και εξέχουσα φυσιογνωμία της Ελληνικής Αριστεράς.

Συγγραφείς

Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου

  Η Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου γεννήθηκε στη Μύρινα Λήμνου, όπου έζησε την παιδική ηλικία και τη νεότητά της.
  Εργαζόμενη στο επαρχείο Λήμνου, πήρε πτυχίο της Παντείου και με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης έκανε σπουδές στο θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Παρισιού.
  Εκεί γνωρίστηκε με τον Samuel Beckett και διατήρησε πολύχρονη αλληλογραφία μαζί του.
  Στα Γράμματα παρουσιάστηκε από τη νεανική ηλικία της με την ποιοτική συλλογή "Συναντήσεις" που ο Οδ. Ελύτης είχε χαρακτηρίσει ως ποίηση ωριμότητας. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 34 βιβλία, ποίηση, μυθιστορήματα, δοκίμιο, διηγήματα.
  Επίσης έγραψε θέατρο. Εργα της έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Αμερική, Καναδάς, Βέλγιο). Το ποιητικό της έργο "Μυστικό πέρασμα" που προτάθηκε για το αριστείο της Ευρώπης 1991, μετέφρασε ο Jacques Lacarriere και εκδόθηκε στη Γαλλία με δικό του πρόλογο.
  Το ίδιο έργο μεταφρασμένο από το Σουηδό Ingermar Rhedin, εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Bonnier της Στοκχόλμης. Επίσης ετοιμάζεται η αγγλική έκδοσή του.
  Βραβεύτηκε από την ομάδα των 12 το 1966, από την Ακαδημία Αθηνών το 1987, για το μυθιστόρημά της "Η Μαρούλα της Λήμνου" και από το ίδρυμα Ουράνη το 1995 για το μυθιστόρημα της "Με τη Λάμπα Θυέλλης".
  Είναι παντρεμένη με το Μίνωα Πόθο και έχει ένα παιδί.
  Οπως γράφει η ίδια: "Στόχος μου είναι να δώσω τη ζωή στις αθέατες διαστάσεις της, να βρω τη σχέση της ανθρώπινης ψυχής με το αόρατο, αυτό που περιρρέει σαν μαγεία το ορατό, δίνοντας άλλες οπτικές και σημασίες στα πράγματα. Πιστεύω πως από αυτή τη σχέση, από το αόρατο ξανοίγονται οι δρόμοι της αυτογνωσίας, οι ψυχογραφικοί δρόμοι των μυθιστορημάτων μου".

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ