gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΡΙΚΑΛΑ Επαρχία ΘΕΣΣΑΛΙΑ" .


Βιογραφίες (6)

Αγωνιστές του 1821

Χατζηπέτρου (ή Χατζηπέτρος) Χριστόδουλος

ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
1799 - 1869
(Βετερνίκο Τρικάλων, 1799 - Αθήνα, 1869)
  Φιλικός, οπλαρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης και στρατιωτικός της Οθωνικής περιόδου. Στη Βιέννη ασχολήθηκε με το εμπόριο και το 1819 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία. Το 1821 πρωτοστάτησε στην εξέγερση στην Καλαμπάκα και στον Ασπροπόταμο. Έδρασε στη Θεσσαλία και τη Στερεά και το 1825 πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Μεσολόγγι ως την ηρωική έξοδο. Στη συνέχεια πολέμησε στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και την Αττική. Το 1854 κατά την εξέγερση των αλυτρώτων τέθηκε επικεφαλής των επαναστατών της Θεσσαλίας. Μετά την έξωση του Όθωνα πρωταγωνίστησε σε συνωμοτική κίνηση που απέβλεπε στην εκλογή του Λουδοβίκου ως βασιλιά της Ελλάδας. Αποκαλύφθηκε και φυλακίστηκε. Αργότερα έγινε υπασπιστής του Γεωργίου του Α΄.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων


Ιατροί

Charidemus

ΤΡΙΚΚΗ (Αρχαία πόλη) ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Charidemus (Charidemos), a Greek physician, who was one of the followers of Erasistratus and probably lived in the third century B. C. He is mentioned by Caelius Aurelianus (De Morb. Acut. iii. 15.), and was probably the father of the physician Hermogenes.

Μουσικοί

Νταραμάρας Βασίλειος

ΤΡΙΚΑΛΑ (Πόλη) ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  Γεννήθηκε στα Tρίκαλα.
  Σπούδασε θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, στο Kρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τελείωσε τις σπουδές του στη σύνθεση και στα κρουστά στην Aνώτατη Kρατική Mουσική Σχολή του Bύρτσμπουργ της Γερμανίας.
  Eργα του εκτελέστηκαν στη Γερμανία, Aυστραλία και στην Eλλάδα από τις Kρατικές Oρχήστρες Θεσσαλονίκης, Aθηνών, από την Oρχήστρα Ποικίλης Mουσικής της E.P.A. καθώς και από διάφορους σολίστες.
  O ίδιος διηύθυνε έργα του σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής "Λίλιαν Βουδούρη"


Στρατιωτικοί

Σαράφης Στέφανος

1890 - 1957
Πολιτικός και ηγετική φυσιογνωμία της Εθνικής Αντίστασης

Συνθέτες

Βασίλης Τσιτσάνης

Σχετικές με τον τόπο

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ