gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες για το τοπωνύμιο: "ΒΑΣΤΑΣ Χωριό ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ".


Βιογραφίες (1)

Μουσικοί

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

  Ο μουσικός και τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνστανίνου γεννήθηκε το 1950 στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης. Το 1957 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου αργότερα ο ίδιος θα σταδιοδρομήσει σαν μουσικός και τραγουδιστής. Αρχισε να ασχολείται με τη μουσική από τα 12 του χρόνια. Σε ηλικία 19 χρονών ασχολήθηκε με το Νέο Κύμα και συνεργάστηκε με τους Σοφία Βόσσου, Κώστα Χατζή, Μιχάλη Βιολάρη, Καίτη Χωματά και Γιώργο Ζωγράφο. Το 1973, μετά την στρατιωτική του θητεία, μεταβαίνει στην Γερμανία (Φρανκφούρτη και Μόναχο) για να λάβει μέρος και να τραγουδήσει σε αντιδικτατορικές εκδηλώσεις και σε φοιτητικά στέκια. Στη συνέχεια θα πάει στη Γαλλία, όπου θα γνωριστεί το 1974 με το Μίκη Θεοδωράκη. Η συνεργασία τους θα αρχίσει μετά από δύο χρόνια. Με την πτώση της χούντας επιστρέφει στην Ελλάδα και αρχίζει ουσιαστικά την επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι.
  Η πρώτη του δισκογραφική συμμετοχή είναι στο δίσκο "Προδομένος Λαός" του Μίκη Θεοδωράκη το 1974. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο δίσκο "Τραγούδια του Δρόμου" του Μάνου Λοϊζου ("Τρίτος Παγκόσμιος" και "Στρατιώτης") . Το 1975 συμμετείχε στο δίσκο "Εχθρός Λαός" του Θεοδωράκη και στα "Αγροτικά" του Μπακαλάκου. Το 1976 ερμήνευσε τα τραγούδια της "Εξορίας" του Θεοδωράκη. Τραγούδησε επίσης στα "Νέγρικα" του Μάνου Λοΐζου και Γιάννη Νεγρεπόντη. Το 1977 μετείχε σε συναυλίες μαζί με τον Θεοδωράκη στη Γαλλία και Γερμανία και με τον Μάνο Λοΐζο στη Σουηδία και Αμερική.
  Το 1978 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο ("Βασίλης Παπακωνσταντίνου"). Σε αυτόν, όπως και στον επόμενο "Φοβάμαι", αρχίζει να δείχνει τις επιρροές του απο την rock μουσική. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλές ακόμα δισκογραφικές του δουλειές, με τις οποίες καθιερώθηκε σαν μια σημαντική και ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής.
  Αργότερα συνεργάστηκε με τον Νικόλα Ασιμο και συμμετείχε στο πρώτο του άλμπουμ "Ξαναπές". Το 1984 ηχογράφησε το άλμπουμ "Διαίρεση" εισάγοντας το δικό του προσωπικό ήχο και ερμηνευτικό ύφος στην Ελληνική μουσική. Ηδη από τα μέσα του 80 ο Παπακωνσταντίνου έχει καθιερωθεί σαν ένας απο τους κορυφαίους Ελληνες τραγουδιστές. Στα τέλη του 80 κυκλοφορεί το δίσκος "Χορεύω". Συνεργάστηκε εκ νέου με τον Ασιμο στο άλμπουμ του τελευταίου "Φαλιμέντο του κόσμου". Αργότερα ηχογράφησε το άλμπουμ "Σφεντόνα". Το 1994 ακολούθησε το "Δεν Σηκώνει", όπου συνεργάστηκε με τους Α. Αλκαίο, Χ. Κροκίδη, Β. Γιαννόπουλο, Σ. Μεσιμέρη, Α. Μάνου, Ο. Ιωάννου και Μ. Μάτσα. Το 1997 ηχογραφεί το "Πες μου ενα ψέμα ν' αποκοιμηθώ"και το 1999 το "Να με φωνάξεις". Το 2000 ηχογραφεί σε συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο το άλμπουμ "Θάλασσα στην σκάλα". Η τελευταία του δουλειά είναι το άλμπουμ "Χαμένες Αγάπες" σε μουσική Χ. Κροκίδη και στίχους Β. Γιαννόπουλου.
  Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ελένη Ράντου και έχει μια κόρη.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ