gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες για το τοπωνύμιο: "ΠΥΡΓΟΣ Οικισμός ΤΗΝΟΣ".


Βιογραφίες (3)

Ζωγράφοι

Λύτρας Νικηφόρος

1832 - 1904
Γεννήθηκε στον Πύργο από πατέρα μαρμαρογλύπτη. Μετά από σπουδές στην Αθήνα και στο Μόναχο διορίστηκε καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου Αθηνών, όπου δίδαξε 37 χρόνια. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη της ζωγραφικής και δημιούργησε μνημειώδες έργο, που το διακρίνει η ελληνικότητα και η εξαιρετική ευαισθησία. Υπήρξε κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης, ακαδημαϊκός , διδάσκαλος. Θεωρείται ο σπουδαιότερος Έλληνας ζωγράφος του 19ου αιώνα.

Γλύπτες

Χαλεπάς Γιαννούλης

1851 - 1938
Γεννήθηκε στον Πύργο από πατέρα μαρμαρογλύπτη. Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου Αθηνών και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου. Αναδείχθηκε στον κορυφαίο των Τηνίων γλυπτών, ενώ θεωρείται ο σύγχρονος Φειδίας.

Φιλιππότης Δημήτριος

1839 - 1919
Γεννήθηκε στον Πύργο από πατέρα μαρμαρογλύπτη. Σπούδασε στη Ρώμη και στη συνέχεια άνοιξε μαρμαρογλυφείο στην Αθήνα. Συνέβαλε σημαντικά στην προαγωγή της γλυπτικής στη χώρα μας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ