gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Ιστορία για το τοπωνύμιο: "ΑΣΙΝΗ Αρχαία πόλη ΑΡΓΟΛΙΔΑ".


Ιστορία (2)

Καταστροφές του τόπου

Asine

The Argives laid waste to most of the cities because of their disobedience; those from Asine (this is a village in Argeia near Nauplia) were transferred by the Lacedaemonians to Messenia, where is a town that bears the same name as the Argolic Asine; for the Lacedaemonians, says Theopompos, took possession of much territory that belonged to other peoples and settled there all who fled to them and were taken in.(Strab. 8.6.11)

  Πολύ παλιά υπήρχε ένα τρανό βασίλειο στην περιοχή της Ασίνης που το κατοικούσαν Δρύοπες άποικοι. Σύμφωνα με τον Ομηρο, “...Ερμιόνην, Ασίνην τε βαθύν κατά κόλπον εχούσας...”, οι Ασιναίοι συμμετείχαν στον Τρωικό Πόλεμο.
  Υστερα το 1104π.Χ. οι Δωριείς κατέκτησαν την Αρχαία Ασίνη, αλλά γρήγορα ενσωματώθηκαν με τους ντόπιους και το βασίλειο απέκτησε μεγάλη οικονομική δύναμη που τη ζήλευαν οι γείτονές του. Οι Αργείοι δεν άργησαν να βρουν την ευκαιρία να τους επιτεθούν. Η αφορμή δόθηκε όταν οι Ασιναίοι βοήθησαν τους Σπαρτιάτες στην εκστρατεία εναντίον των Αργείων. Το μίσος των Αργείων προκάλεσε την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης το 740π.Χ. Μόλις που πρόλαβαν οι Ασιναίοι μαζί με τα γυναικόπαιδά τους να φύγουν με πλοία, για τη νέα τους πατρίδα τη Μεσσηνία.
  Ο ιστορικός Παυσανίας κατά την περιήγησή του στην Αργολίδα αναφέρει ότι η Αρχαία Ασίνη ήταν εντελώς ερειπωμένη. Η ιστορία της αρχαίας πόλης σταματά εδώ και το μόνο σημάδι της ύπαρξής της είναι τα ερείπια του παλατιού της, και τα αρχαία τείχη που σώζονται μέχρι σήμερα.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ασίνης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ