gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Ομηρικός κόσμος για το τοπωνύμιο: "ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ Αρχαία πόλη ΜΥΣΙΑ".


Ομηρικός κόσμος (5)

Συμμαχικές δυνάμεις των Τρώων

Τρωικός πόλεμος

Η Αδράστεια είχε λάβει μέρος στον Τρωικό πόλεμο στο πλευρό των Τρώων υπό την αρχηγία των γιων του μάντη Μέροπα από την Περκώτη, Αδραστο και Αμφιο (Ιλ. Β 828).

Αρχηγοί των Τρώων στον πόλεμο

Αδραστος

Γιος του μάντη Μέροπα, αδελφός του Αμφίου, σύμμαχος των Τρώων και αρχηγός της Αδράστειας, της Απαισού και της Πιτύειας, που φονεύθηκε από το Διομήδη (Ιλ. Β 830. Λ 328). Ηταν ο ιδρυτής της πόλης Αδράστειας, η οποία και πήρε το όνομά του. Επίσης, είχε ιδρύσει ιερό της Νεμέσεως προς τιμήν της Ρέας Κυβέλης.

Αμφιος

Γιος του μάντη Μέροπα και αδελφός του Αδράστου, με τον οποίο ήταν αρχηγός της Αδράστειας, της Απαισού και της Πιτυείας (Ιλ. Β 830).

Αρχηγοί των Ελλήνων στον πόλεμο της Τροίας

Amphius (Amphios), a son of Merops and brother of Adrastus. These two brothers took part in the Trojan war against their father's advice, and were slain by Diomedes. (Hom. Il. ii. 828, &c., xi. 328, &c.) Another hero of this name, who was an ally of the Trojans, occurs in Il. v. 612.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ