gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Ομορφες διαδρομές  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΑΚΩΝΙΑ Νομός ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" .


Ομορφες διαδρομές (1)

Σελίδες επίσημες

Το Διεθνές μονοπάτι Ε4

ΓΥΘΕΙΟ (Δήμος) ΛΑΚΩΝΙΑ
  Το διεθνές μονοπάτι Ε4 (Ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών: ξεκινά από τα Πυρηναία περνά από τις Αλπεις, από την οροσειρά της Πίνδου, τα όρη της Πελοποννήσου και καταλήγει στη Κρήτη), διέρχεται από το Δήμο Γυθείου, γεγονός που επιτρέπει τη γνωριμία με τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σημαντικούς βιότοπους, μοναδικούς μανιάτικους παραδοσιακούς οικισμούς και με τους ανθρώπους των ορεινών περιοχών μακριά από τις γνωστές παραμορφώσεις των ανεπτυγμένων τουριστικών περιοχών. Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 αφού διασχίσει τη βόρειο Λακωνία διαπερνά το διευρυμένο Δήμο Γυθείου κοντά στα χωριά Κρήνη, Αχουμάτου, Πλάτανο, Αγιο Βασίλειο, Γύθειο, Σκουτάρι, Καλύβια, πριν καταλήξει στο ακρωτήριο Ταίναρο (το νοτιότερο ηπειρωτικό σημείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
  Παραθέτουμε μερικές περιοχές φυσικού κάλλους κοντά από τις οποίες διέρχεται το Ε4 ή είναι προσεγγίσιμες απ' αυτό.
•Περιοχή Πολυάραβος: (ονομασία που προέρχεται από την μάχη που εδόθη στη περιοχή μεταξύ των Μανιατών και του Ιμπραήμ Πολλοί Αραβες -> Πολυάραβος): πλούσια νερά - βλάστηση με πανοραμική θέα. Το ίδιο και για την περιοχή Μισοχώρι στην κοινότητα Σιδηροκάστρου.
•Κοινότητα Μυρσίνης: Ρεματιά που σχηματίζει ο ποταμός Γλίνας που ξεκινά από το Σκαμνάκι και καταλήγει στην παραλία Βαθύ. Ακολουθώντας το δρόμο προς Σκαμνίτσα και Προφήτη Ηλία, υπάρχει υπόγειο σπήλαιο με σταλακτίτες αποτελούμενο από 3 αίθουσες όπου στη κάθε μία υπάρχει λίμνη. Η επίσκεψη (μη οργανωμένη) γίνεται κατεβαίνοντας με σκοινί.
•Κοινότητα Κρήνης: οικισμός Αρβανίτη και στο Αχουμάτου υπάρχει σπήλαιο.
•Κοινότητα Κονακίων: Στη περιοχή "Κρεμαστές Πέτρες": μονοπάτι με βλάστηση και σπηλαιώματα. Στο τέλος του μονοπατιού υπάρχει φυσική κρήνη και ο μονοκάμαρος ναός του Αγίου Νικολάου με τοιχογραφίες του 17ου αιώνα.
•Λυγερέας: "Σπήλαιο καπετάν Ζαχαριά" προεπαναστατικός ήρωας του 21, με σταλακτίτες. Η επίσκεψη (μη οργανωμένη) γίνεται από στενή δίοδο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Γυθείου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ