gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Χλωρίδα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΑΣΙΘΙ Νομός ΚΡΗΤΗ" .


Χλωρίδα (4)

Ανάμεικτα

Ο φυτικός κόσμος

ΣΗΤΕΙΑ (Επαρχία) ΛΑΣΙΘΙ
  Εκπληκτική είναι η ποικιλία των φυτικών ειδών και η πολυμορφία των φυσικών σχηματισμών που διαθέτει η Κρήτη. Σε καμία άλλη περιοχή του κόσμου ίσης έκτασης δεν συναντά κανείς τέτοια ποικιλία φυτικού πλούτου. Υπάρχουν 2.108 είδη αυτοφυών φυτών από τα οποία 302 είναι ενδημικά. Όλα τα φαράγγια, ενώ καταπράσινοι ελαιώνες, αμπέλια και περιβόλια καλύπτουν τις χαμηλές πλαγιές, τους λόφους και τα πεδινά. Σε κάθε βήμα του ο επισκέπτης θα αισθανθεί την παρουσία αυτού του φυτικού πλούτου, θα χαρεί το χρώμα και την ομορφιά και θα νιώσει το άρωμα των λουλουδιών και των φυτών της Κρήτης, η οποία από την αρχαιότητα θεωρείται παράδεισος αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, ενώ σκηνές της παραδοσιακής αγροτικής και ποιμενικής ζωής εμψυχώνουν το τοπίο και ξαφνιάζουν με την γνήσια αυθεντικότητά τους.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας.

Links

Δίκταμο (Ρίγανη Δίκταμος)

ΔΙΚΤΗ (Βουνό) ΛΑΣΙΘΙ
Δίκταμο. ( origanum dictamnus ) Είναι αυτοφυές στα βουνά της Κρήτης. Φυτρώνει σε απόκρημνα σημεία και αναπτύσσεται γιατί δεν είναι εύκολο στα ζώα να το φτάσουν. Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι γιατρεύει όλες τις αρρώστιες. Πολλοί αρχαίοι συγγραφείς το αναφέρουν ως άριστο επουλωτικό πληγών. Έλεγαν ότι όταν πληγωνόταν ένα αγριοκάτσικο από βέλος, εκείνο έτρεχε να βρει δίκταμο να φάει για να θεραπευτεί. Η μυθολογία αναφέρει ότι η Αφροδίτη η θεά του έρωτα κατέβηκε στην Κρήτη να πάρει δίκταμο και να το χρησιμοποιήσει σαν φάρμακο.
Στην Κρήτη πιστεύουν ότι είναι το φυτό του έρωτα για αυτό και η άλλη του ονομασία είναι έρωντας. Πιστεύουν ότι προκαλεί ερωτική διάθεση.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Αξιοθέατο Χλωρίδας

ΚΑΛΑΜΑΥΚΑ (Χωριό) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
  Η περιοχή της Καλαμάυκας παρουσιάζει ποικιλία άγριων λουλουδιών την άνοιξη, όπως εξαιρετικές ορχιδέες και είναι ιδανική περιοχή για ορειβασία.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ