gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Χλωρίδα για το τοπωνύμιο: "ΕΛΕΙΟ - ΠΡΟΝΟΙ Δήμος ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ".


Χλωρίδα (1)

Σελίδες επίσημες

  Η μεσογειακή μακία που θεωρείται σήμερα ως η climax βλάστηση της ζώνης αυτής, αποτελείται από πυκνοφυή μικρά δέντρα και θάμνους, ως επί το πλείστον αειθαλή. Η εξάπλωση της μακίας βλάστησης είναι αρκετά περιορισμένη και έτσι οι μεγαλύτερες εκτάσεις των πεδινών και λοφωδών εκτάσεων, εκεί όπου δεν καλλιεργούνται είναι φρυγανότοποι.
  Τα φρύγανα θεωρούνται ως ένα στάδιο υποβάθμισης της μεσογειακής μακίας. Εδώ κυριαρχούν μικροί θάμνοι με σκληρά δερματώδη φύλλα σχεδόν αγκαθωτά και αρωματικά. Οι θάμνοι των φρυγανότοπων παρέχουν προστασία σε πολλά ποώδη φυτά και πολλά από τα σπάνια είδη λουλουδιών ανθίζουν εδώ νωρίς την 'Ανοιξη και αργά το Φθινόπωρο. Οι φρυγανότοποι είναι βιότοπος ενός μεγάλου αριθμού μικρών πουλιών και ερπετών.
  Το φαράγγι του Πόρου αποτελεί ένα γεωμορφολογικό σχηματισμό εξαιρετικής ομορφιάς με πλούσια είδη ενδημικών φυτών. Έχει χαρακτηρισθεί σύμφωνα με την οδηγία 92/43 Ε.Ο.Κ ως ειδική ζώνη διατήρησης. λόγω ύπαρξης της ασβεστολιθικής χασμοφυτικής βλάστησης.   Στον εθνικό Δρυμό Αίνου βρίσκει κανείς την poa Cephalonica, ένα από τα αποκλειστικά ενδημικά φυτά του νησιού, το ενδημικό είδος ελάτης ''Abies Kefallonica'' και μεγάλη ποικιλία ορχιδέων και σάρων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Ελειού - Πρόνων


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ