gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Χλωρίδα για το τοπωνύμιο: "ΞΑΝΘΗ Νομός ΕΛΛΑΔΑ".


Χλωρίδα (1)

Ανάμεικτα

Η χλωριδα στα Ορεινα της Ξάνθης

  Η ελεύθερη διακίνηση στα ορεινά της Ροδόπης, μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύπτουμε και να γευόμαστε τις μοναδικές ομορφιές της. Το ενδιαφέρον για την περιοχή ολοένα μεγαλώνει από απλούς φυσιολάτρες, ντόπιους και ευρωπαίους. Αλλά και από ειδικούς μελετητές. Αυτή η περιοχή διαθέτει κάτι ξεχωριστό και πρωτόγνωρο, γιατί ανταμώνουν και χωρίζουν εδώ δύο κόσμοι. Τα οικοσυστήματα της Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου.
  Η βλάστηση της Ροδόπης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλά ενδημικά φυτά.
  1150 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι οι δασικές εκτάσεις της Ορεινής Ξάνθης. Δάση αμιγή αλλά και λειβάδια κα ξέφωτα μέσα σ’ αυτά. Οι οξυές και οι δρυς κυριαρχούν, περίπου 80% αλλά και πεύκα δασικά, έλατα, καστανιές και τα πανέμορφα ερυθρελάτη και σημύδα, δέντρα της κεντρικής Ευρώπης που τα νότια όριά τους είναι στη Ροδόπη. Στην περιοχή της Κούλας, ανάμεσα στην κορφή Γυφτόκαστρο, την ψηλότερη της Θράκης, 1827μ και στο χωριό Δημάριο, ζει το μοναδικό σε ομορφιά και σπάνιο κωνοφόρο, το πενταβέλονο πεύκο. Γεμάτη από δασικά συμπλέγματα η Ορεινή Ξάνθη. Τραχώνι, Δρυμός, Ωραίο, Θέρμες, Εχίνος, Σάτρες, Κοτύλη, Μύκη, Γέρακας, Κιμμέρια κ.ά.
(κείμενο: Θανάσης Μουσόπουλος, Ε. Κορωνάκη-Τσοτανίδου, Γιάννης Χαραλαμπίδης, Νίκος Γερμαντζίδης, Νάντια Νάκου, Ευγενία Πατρώνη)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Ξάνθης (2003).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ