gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Χλωρίδα για το τοπωνύμιο: "ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ Σύμπλεγμα νήσων ΕΛΛΑΔΑ".


Χλωρίδα (1)

Σελίδες επίσημες

  Δάση και θαμνότοποι με πεύκα, κυπαρίσσια, αγριελιές, σχίνους, κέδρους, κουμαριές, πουρνάρια, δημιουργούν μαζί με ποικίλες ετήσιες ή πολυετείς πόες, με τα αρωματικά φυτά (ρίγανη, θυμάρι, λεβάντα), με τις χαρουπιές και τους ελαιώνες ένα πλούσιο μωσαϊκό φυτικών ειδών.
  Συχνά στις νησίδες παρατηρούνται μοναδικά φυτικά και ζωικά είδη (ιδίως ερπετών και ασπόνδυλων), δημιουργήματα μιας απομονωμένης εξέλιξης και προσαρμογής στις ειδικές συνθήκες, που δημιουργήθηκαν μετά την αποκοπή των τμημάτων αυτών της ξηράς από τα μεγαλύτερα νησιά.
  Κάθε νησί και κάθε νησίδα είναι ένα μοναδικό μουσείο της φύσης. Κι αυτό ευνοεί την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού. Η Κάσος έχει περίπου 450 είδη φυτών, δηλαδή περισσότερα απ’ όσα έχει ολόκληρη η Ολλανδία.
(Κείμενο: Μανόλης Μακρής)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου.


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ