gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πανίδα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΑΜΟΣ Νομός ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ" .


Πανίδα (3)

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Σελίδες επίσημες

Πανίδα και θάλασσα

ΙΚΑΡΙΑ (Νησί) ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
  Εκτός από τα γνωστά ερπετά συναντάται και είδος σαύρας (κορκόφυλας) που μοιάζει με κροκοδειλάκι. Επίσης παρατηρούνται πολλά είδη πουλιών, αρπακτικών και μη, ενώ σε ορισμένα σημεία του νησιού σταθμεύουν μεταναστευτικά σμήνη.
  Εκτός από την ποικιλία του προβάτου του Ευδήλου που κινδυνεύει να εκλείψει, ο επισκέπτης συναντά συχνά στους δρόμους τα ελεύθερα κατσίκια του νησιού (ρασκά) που φημίζονται για τη νοστιμιά τους.
  Η Ικαρία είναι γνωστή από την αρχαιότητα έως και σήμερα για τις μοναδικές της Ιαματικές Πηγές (Θέρμα Αγίου Κηρύκου) καθώς και για τα ψάρια της (Ιχθυόεσσα, όπως ο σαργός, ο σκάρος, κεφαλάδες/ μπαλάδες, σκορπίνες, θράψαλα και άλλα.
  Στις θάλασσες της Ικαρίας βρίσκουν καταφύγιο πολλά θηλαστικά που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από άλλες περιοχές της Μεσογείου, όπως η μεσογειακή φώκια, το ρινοδέλφινο και το ζωνοδέλφινο. Προσφάτως άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό φαλαινών και φυσητήρων, στα πλαίσια πενταετούς προγράμματος του Πανεπιστημίου Έσσεξ της Αγγλίας.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ευδήλου.

ΣΑΜΟΣ (Νησί) ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ