gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 100 (επί συνόλου 157) τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΛΛΑΔΑ Χώρα ΕΥΡΩΠΗ" .


Αθλητισμός & Σπορ (157)

Canoe-kayak

ΑΧΕΡΩΝ (Ποταμός) ΗΠΕΙΡΟΣ

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ (Ποταμός) ΑΧΑΪΑ
Ο Δήμος Αροανίας σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Λαμπείας του Νομού Ηλείας προχωρούν στην κατασκευή υδατοπίστας ολυμπιακών προδιαγραφών στον ποταμό Ερύμανθο. Μια προσπάθεια πρωτοποριακή, τολμηρή και με ενόραση τόσο προς το εγγύς όσο και προς το απώτερο μέλλον. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλλου και θα καταστούν αφενός μεν βασική υποδομή για την ανάπτυξη και διάδοση του canoe-kayak στην Ελλάδα σαν ψυχαγωγία και σαν άθλημα. (Το canoe-kayak αποτελεί άθλημα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων) αφετέρου δε θα αποτελέσουν τον άξονα γύρω από τον οποίο θα εξελιχθεί μια τουριστικο-οικονομική ανάπτυξη απολύτως αναγκαία για τον Δήμο Αροανίας αλλά και ολόκληρης της κεντρικής ορεινής Πελοποννήσου.

ΕΥΗΝΟΣ (Ποταμός) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Εκπαίδευση, πλήρης εξοπλισμός. Δυνατότητα διανυκτέρευσης στο Χάνι Μπανιά και στον Πόρο Ριγανίου.

"Κορίσσιοι" Διασυλλογικοί Αγώνες

ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ (Λίμνη) ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ

Canyoning

ΑΣΩΠΟΣ (Παραπόταμος) ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  Το πρώτο πέρασμα (άνοιγμα) του Φαραγγιού του Γοργοποτάμου διοργανώθηκε από έμπειρη ορειβατική ομάδες με την οικονομική στήριξη του Δήμου Γοργοποτάμου. Ανοίχτηκε στο τέλος Ιουλίου του 2000 από τους: Ανδρέου Γεώργιο, Λάκκα Σπύρο, Λάσκαρη Παύλο, Αιδαλή Σάββα, Χατζηχαραλάμπους Αλέκο, Τσουργιάννη Αρίωνα.
  Το φαράγγι του Γοργοποτάμου είναι πολύ εντυπωσιακό και επιβλητικό. Οι ομάδες που θα το διασχίσουν θα πρέπει να έχουνε αρκετή πείρα πάνω στο canyoning διότι κρύβει αρκετούς κινδύνους. Τα πρώτα 700 μέτρα αποτελούνται από αρκετές τσουλήθρες και βουτιές, στη συνέχεια αρχίζουμε να μπαίνουμε στους καταρράκτες εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν είναι κάθετοι, αλλά γυριστοί σαν ελατήριο. Αυτό ανεβάζει την δυσκολία των καταρρακτών που στο σύνολο τους είναι 22 με τον μεγαλύτερο 85 μέτρα. Το φαράγγι διασχίζεται σε δυο ημέρες διανυκτερεύοντας στο ενδιάμεσο της διαδρομής.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Γοργοποτάμου


Kayak

Αθλητισμός στον Αραχθο

ΑΡΑΧΘΟΣ (Ποταμός) ΑΡΤΑ
Αγριοπόταμος (ποτάμι οροσειρών) που διαρρέει μέσα από θαυμάσια τελείως αδιάβατα μοναχικά φαράγγια της Βορείου Ελλάδας. Με υψηλή αλλά και μέτρια στάθμη νερού. Εντυπωσιάζει με τα ψηλά κύματα, τις κλειστές στροφές αλλά και τις αμέτρητες πηγές που αναβλύζουν, μέσα από τα βράχια και μερικές φορές σε ψηλά σημεία, δημιουργώντας μοναδικού κάλλους καταρράκτες. (περιγραφή διαδρομής από Γέφυρα Χαροκοπίου μέχρι Γέφυρα Πλάκας)

Καγιάκ στον Λούσιο

ΑΤΣΙΧΟΛΟΣ (Χωριό) ΓΟΡΤΥΣ
Στα διάφανα και ορμητικά νερά του Λούσιου μπορεί ο λάτρης της δράσης να απολαύσει όλο το χρόνο kayak. Η διαδρομή, ξεκινά από τη γέφυρα Ατσιχόλου Καρύταινας (Λούσιος) και αφού διασχίσει το καταπράσινο φαράγγι με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, καταλήγει, μετά από 7χλμ. στο γεφύρι του Κούκου, (Αλφειός). Η δεύτερη διαδρομή, ξεκινά από την ίδια γέφυρα και καταλήγει στο Μάτεση (14χλμ.) Οι διαδρομές είναι II-III WW βαθμού δυσκολίας.

Kayak στον Μογλενίτσα Ποταμό

ΕΔΕΣΣΑ (Πόλη) ΠΕΛΛΑ
Η διάρκεια κατάβασης είναι 3 ώρες. Η εκδρομή είναι απολύτως ασφαλής και συνίσταται ανεπιφύλακτα, για όσους θέλουν να νοιώσουν δράση.

Ο ποταμός Ερύμανθος και το kayak

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ (Ποταμός) ΑΧΑΪΑ
Ένας ποταμός διαφανής και ορμητικός που προσφέρεται ειδικά για τους λάτρεις του καγιάκ. Οι τεχνικές δυσκολίες του ποταμού κυμαίνονται απο την βαθμίδα "I" έως την βαθμίδα "V" σύμφωνα με τον πληροφοριακό οδηγό που εκδόθηκε από τους Φρανς Μπέτινγκερ και Τζον Λόνγκτεν. Μια συγκλονιστική και ονειρική διαδρομή από τα Τριπόταμα στο Βιδιάκι

Γέφυρα Πλάκας - Σκούπα (Κάρδαμος)

ΦΡΑΣΤΑ (Οικισμός) ΑΡΤΑ

Links

The island of the Sponge Fishers and Rock Climbing

ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ

Ταξίδια περιπέτειας στην Κρήτη

ΚΡΗΤΗ (Νησί) ΕΛΛΑΔΑ
Αναρρίχηση, Ε4 μονοπάτια, Παραπέντε, Καταφύγια.

Διαδρομές στην Κρήτη

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (Δήμος) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Mountain Bike

Ποδήλατο βουνού

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (Λίμνη) ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  Το ποδήλατο βουνού (mountain bike) αποτελεί τη νέα πρόσκληση για τον επισκέπτη της λίμνης. Στην περιοχή θα βρείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να απολαύσετε τις ατέλειωτες, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, διαδρομές, στους δρόμους πλάι στη λίμνη, στο δάσος, στο βουνό.
(κείμενο: Π. Τσιαμούρας, Κ. Κοντογεώργου, Α. Αντωνίου)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Καρδίτσας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ (Δήμος) ΗΜΑΘΙΑ
Υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα δασικών δρόμων για την προσπέλαση προς τις δασικές συστάδες για την άσκηση του ποδηλάτου βουνού. Ο χώρος που μπορεί να ασκηθεί κανείς με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η περιοχή Αγιος Αθανάσιος-Παπά Χωράφι- Λιάχα.

Paragliding

Αβδού

ΑΒΔΟΥ (Χωριό) ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι της Κρήτης στο χωριό Αβδού υπάρχει μία ακόμη πτήση Parapente. Η υψομετρική της διαφορά είναι 350μ. και ο προσανατολισμός της βόρειος. Το μικρό οροπέδιο γύρω από το χωριό προσφέρεται για όμορφες συγκινήσεις και για πτήσεις με ιδανική απογείωση και προσγείωση.

Οροπέδιο Ασκύφο

ΑΜΟΥΔΑΡΙ (Χωριό) ΣΦΑΚΙΑ
Αν ο αέρας είναι ανατολικός ή αν έχει άπνοια, τότε αξίζει μία βόλτα πάνω από τα Ασκύφου. Ο μικρός αγροτικός δρόμος, που είναι 4 χλμ. από το χωριό, θα σας οδηγήσει στην απογείωση που βρίσκεται ατην κορυφή του βουνού. Το οροπέδιο ακόμη και με άπνοια βγάζει δυνατά θερμικά ικανά να σας κρατήσουν στον αέρα ώρες ολόκληρες. Η προσγείωση στο ορόπεδιο σίγουρα δεν θα είναι από τις πιο εύκολες που έχετε κάνει. Η υψομετρική διαφορά είναι 450μ.

ΑΧΕΡΩΝ (Ποταμός) ΗΠΕΙΡΟΣ
The River Aheron affords river sports enthusiasts the opportunity to travel downstream a scenically impressive waterway. Travelling downstream begins at the village of Serziana. Then it follows a course running towards the Gate of Hades and the Aheron Narrows in succession and ranking low in difficulty. The following section incorporates numerous places in the river of average difficulty (grade 2-4) and several impossible-to-cross points of the course. Ideal period for river sports activities is from December to April.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Φαναρίου


Βαρύπετρo

ΒΑΡΥΠΕΤΡΟ (Χωριό) ΘΕΡΙΣΟΣ
Μόλις 7 χλμ. έξω από τα Χανιά βρίσκεται το χωριό του Βαρύπετρου. Από εκεί ξεκινά μικρός αγροτικός δρόμος που οδηγεί στην απογείωση, η οποία έχει υψομετρική διαφορά 150μ. Έχει βόρειο προσανατολισμό και η θέα είναι καταπληκτική μιας και πίσω βρίσκονται τα Λευκά Όρη και η λίμνη της Αγυάς.

Καλογερικό & Προφήτης Ηλίας

ΒΑΣΙΛΙΚΑ (Κωμόπολη) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Parapente

ΕΔΕΣΣΑ (Πόλη) ΠΕΛΛΑ
Η πτήση διαρκεί 20-25 περίπου λεπτά. Η εκδρομή είναι απολύτως ασφαλής και συνίστανται ανεπιφύλακτα, για όσους θέλουν να νοιώσουν δράση.

Καμινάκι

ΚΑΜΙΝΑΚΙ (Χωριό) ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Μια περιοχή που συνδιάζει μοναδικές ομορφιές. Το οροπέδιο του Λασιθίου. Μπορεί κανείς να περπατήσει, να κάνει cave-exploring στο Δ ικταίο Αντρο, που βρίσκεται κοντά, ακόμη και να πετάξει με parapente από το χωριό Καμινάκι. Βρίσκεται στο τέλος του οροπεδίου, έχει βόρειο προσανατολισμό και υψομετρική διαφορά 300μ. Υπάρχει ορεινός αγροτικός δρόμος που οδηγεί μέχρι την απογείωση, η οποία είναι καλή σχετικά. Προσγείωση βέβαια κάτω στο χωριό όπου πρόθυμοι και φιλόξενοι Κρητικοί θα σας κεράσουν την παραδοσιακή τσικουδιά. Και μετά από μία ωραία πτήση...αξίζει.

Λίμνη Κουρνά

ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ (Λίμνη) ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
Πέριπου 50 χλμ. απο τα Χανιά βρίσκεται η λίμνη του Κουρνά. Με βόρειο και βορειοανατολικό προσανατολισμό και υψομετρική διαφορά 550μ. είναι σίγουρα μια πτήση μοναδική. Οι πλαγιές γύρω από τη λίμνη βγάζουν δυνατά θερμικά, τέτοια που θα κάνουν την πτήση σας πολύωρη και ενδιαφέρουσα

Κείμενο: Γιώργου Αντωνακάκη
Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Multimedia Systems Center


Οροπέδιο Ομαλού

ΟΜΑΛΟΣ (Οροπέδιο) ΧΑΝΙΑ
Μία από τις ομορφότερες πτήσεις στην Κρήτη, στο οροπέδιο του Ομαλού, 45 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Η απογείωση βρίσκεται στο τέρμα του δρόμου για το καταφύγιο Καλλέργη, και ο προσανατολισμός της είναι βορειοδυτικός-δυτικός. Η απογείωση δεν είναι τόσο εύκολη, μιας και το έδαφος είναι πετρώδες, αλλά οι πτήσεις εδώ είναι μαγικές μιας και βρίσκονται δίπλα στο φαράγγι της Σαμαριάς και τον Γκίγκιλο. Η υψομετρική διαφορά είναι 640μ.

ΣΚΙΑΔΑΣ (Χωριό) ΠΡΕΒΕΖΑ
  Στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας εκεί που δεν διακρίνεις ανάμεσα σε γη και ουρανό, εκεί που νιώθεις περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στη φύση, ότι γίνεσαι ένα με αυτή, κάποιοι άνθρωποι βρήκαν τον ιδανικό τόπο για να απελευθερώσουν καρδιά και πνεύμα πετώντας σαν τον Ίκαρο με ψεύτικα φτερά.
  Με δικές τους προσπάθειες και με πρόχειρες ακόμη εγκαταστάσεις, επιχειρούν πτήσεις με ανεμόπτερα από την κορυφή του Προφήτη Ηλία στο Σκιαδά. Οι ουσιαστικές προϋποθέσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν και οι προοπτικές να δημιουργηθεί εκεί πάνω μια πίστα ιδανική για τους λάτρεις του αθλήματος αλλά και για τους άλλους τους μη μυημένους καθώς όπως πληροφορηθήκαμε στην περιοχή υπάρχουν «σχολεία», πτήσεων με αλεξίπτωτα πλαγιάς.
  Είναι αλήθεια ότι το άθλημα αυτό έχει ενταχθεί στα extreme sports, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσει να παραμένει εκεί, καθώς θεωρείται ακίνδυνο, σχετικά εύκολο, προσιτό ακόμη και σε μικρές ηλικίες ή γυναίκες καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερη μυϊκή δύναμη, και εξαιρετικά μοναδικό αφού σου δίνει την ευκαιρία αψηφώντας το νόμο της βαρύτητας, να δεις τη γη με μια άλλη ματιά, πιο ελεύθερη και πιο καθαρή.
Πρόσβαση
  Όσον αφορά τώρα στην περιοχή μας η προσέγγιση στο σημείο απογείωσης είναι σχετικά εύκολη καθώς υπάρχει άσφαλτος σχεδόν μέχρι επάνω. Ειδικότερα από την έδρα του Δήμου, το Λούρο που βρίσκεται επάνω στην Εθνική Οδό Πρεβέζης - Ιωαννίνων, ακολουθούμε την 6η επαρχιακή οδό για Βρυσούλα, περίπου 17 χλμ. και μετά άλλα 9 χλμ. για Σκιαδά και τέλος για να ανεβούμε επάνω στην κορυφή του Προφήτη Ηλία είναι περίπου 1,5 χλμ. χωματόδρομος.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Λούρου


Σταλίδα

ΣΤΑΛΙΔΑ (Χωριό) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στο δρόμο των πιο τουριστικών περιοχών στην Κρήτη, στο δρόμο της Χερσονήσου και των Μαλίων θα συναντήσετε μία υπέροχη πλαγιά δίπλα στο δρόμο με βόρειο προσανατολισμό. Η υψομετρική διαφορά μπορεί να είναι από 150 μέχρι 300 μέτρα. Βρίσκεται πάνω από το χωριό της Σταλίδας και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη μιας και το αυτοκίνητο φτάνει σχεδόν μέχρι την απογείωση.

Φαλάσαρνα

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ (Παραλία) ΧΑΝΙΑ
Στο δυτικότερο κομμάτι της Κρήτης, πάνω από την αρχαία Φαλάσαρνα απογειώνονται οι σύγχρονοι αιορωπτεριστές. Με τον αέρα να έρχεται "καθαρός" από τη θάλασσα και να αγγίζει συνέχεια την πλαγιά θα βρεθείτε να πετάτε πάνω από την αρχαία πόλη. Ο προσανατολισμός της πτήσης είναι δυτικός και η υψομετρική διαφορά είναι 150-200μ. Οι δυνατοί αέρηδες όμως είναι ικανοί να σας ανεβάσουν πολύ ψηλά.

Rafting

Ράφτινγκ στον Λούσιο

ΑΤΣΙΧΟΛΟΣ (Χωριό) ΓΟΡΤΥΣ
Στα διάφανα και ορμητικά νερά του Λούσιου μπορεί ο λάτρης της δράσης να απολαύσει όλο το χρόνο rafting. Η διαδρομή, ξεκινά από τη γέφυρα Ατσιχόλου Καρύταινας (Λούσιος) και αφού διασχίσει το καταπράσινο φαράγγι με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, καταλήγει, μετά από 7χλμ. στο γεφύρι του Κούκου, (Αλφειός). Η δεύτερη διαδρομή, ξεκινά από την ίδια γέφυρα και καταλήγει στο Μάτεση (14 χμ.). Οι διαδρομές είναι II-III WW βαθμού δυσκολίας.

ΓΑΡΔΙΚΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
  Δυνατότητα για αθλήματα ποταμού προσφέρεται σε όλη την περιοχή από τα τρία ποτάμια ως τη γέφυρα Γαρδικίου (Αλεξίου) ιδιαίτερα την εποχή που τα νερά του Αχελώου είναι φουσκωμένα.
   Ιδιαίτερα για Rafting υπάρχουν δύο τμήματα:
α) Rafting Ασπροποτάμου (τμήμα Β) (βαθμός δυσκολίας: 2): η κατάβαση γίνεται στο τμήμα του Ασπροποτάμου από τη γέφυρα Γαρδικίου (Αλεξίου) ως τη Μεσοχώρα
β) Rafting Ασπροποτάμου (τμήμα Α) (βαθμός δυσκολίας: 2 και 3): η κατάβαση γίνεται από τα τριπόταμα ως τη γέφυρα του Γαρδικίο
  Διαδρομές καγιάκ: Αχελώος ποταμός (Ασπροπόταμος)
α) Από τα Τρία Ποτάμια έως τη γέφυρα Γαρδικίου, όπου βρίσκεται και η σχολή καγιάκ. Βαθμός δυσκολίας 2-3 β) Μουτσιαρίτικος Ποταμός: Από Αθαμανία έως τη γέφυρα Γαρδικίου. Βαθμός δυσκολίας 5-6

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Αιθήκων


Rafting στον Μογλενίτσα

ΕΔΕΣΣΑ (Πόλη) ΠΕΛΛΑ
Ο ποταμός έχει βαθμό δυσκολίας 1 ( με τμήματα 2-3) και η διάρκεια κατάβασης είναι 2 ώρες. Η εκδρομή είναι απολύτως ασφαλής και συνίσταται ανεπιφύλακτα, για όσους θέλουν να νοιώσουν δράση.

ΕΥΗΝΟΣ (Ποταμός) ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Κατάβαση ποταμού με φουσκωτά σκάφη. Μάθημα από έμπειρους οδηγούς, πλήρης εξοπλισμός. Δυνατότητα διανυκτέρευσης στο Χάνι Μπανιά και στον Πόρο Ριγανίου.

Rafting, Cayak

ΘΥΑΜΙΣ (Ποταμός) ΗΠΕΙΡΟΣ
Οι καταβάσεις γίνονται από τα στενά του ποταμού Καλαμά έως το φράγμα του Καλαμά. Στην τρίτη διαδρομή υπάρχει δυνατότητα στάσης σε ένα νησάκι του ποταμού για πικνίκ και πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο Τιτάνης.
Διαδρομές
1. Βροσύνα - Νεράιδα
2. Νεράιδα - Βρυσέλα
3. Βρυσέλα-Φράγμα Καλαμά

Σπορ του νερού

ΠΕΛΛΑ (Νομός) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  Σ’ έναν τόπο ο οποίος χαρακτηρίζεται από την αφθονία επιφανειακών υδατικών πόρων, τα σπορ του νερού κερδίζουν χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερους οπαδούς.
  Μέχρι τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας μόνο οι Ναυτικοί Όμιλοι Έδεσσας και Γιαννιτσών αξιοποιούσαν τις δυνατότητες που προσέφερε η περιοχή, προπονώντας τους αθλητές τους, στη λίμνη Βεγορίτιδα και στον ποταμό Λουδία.
  Σήμερα νέα τουριστικά προϊόντα προσφέρονται, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι καταβάσεις με Kayak & Rafting στον ποταμό Μογλενίτσα και οι βαρκάδες στις λίμνες Βεγορίτιδας & Αγρα-Νησίου-Βρυττών, οι οποίες παρέχουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα μιας στενότερης επαφής με τη φύση,
  Επίσης η λειτουργία, τα τελευταία χρόνια, ενός σύγχρονου Κωπηλατικού Κέντρου στον ποταμό Λουδία ήρθε να καλύψει τις ανάγκες για άθληση αλλά και αναψυχή και να δημιουργήσει ένα τουριστικό πόλο.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πέλλας.

Γέφυρα Πλάκας - Σκούπα (Κάρδαμος)

ΦΡΑΣΤΑ (Οικισμός) ΑΡΤΑ

Rappel (Καταρίχηση)

Rappel στο φαράγγι του Βουραικού

ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ (Ποταμός) ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Photo Album in URL, information in Greek only.

Trekking

Trekking στο φαράγγι του Βουραϊκού

Photo Album in URL, information in Greek only.

Trekking

ΕΔΕΣΣΑ (Πόλη) ΠΕΛΛΑ
Γαβαλιώτισσα - Χίλια Πεύκα - Μονοπάτι Φυσικού Πάρκου - Λόφος 606: Η διαδρομή γίνεται με πεζοπορεία και δεν απαιτείται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.

Αγώνες

Αλίνδια

ΑΛΙΝΔΑ (Χωριό) ΛΕΡΟΣ
Ναυταθλητικοί αγώνες τον Αύγουστο.

Ράλι Ακρόπολης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Ειδική Διαδρομή που ξεκινά από Ελευθεροχώρι διασχίζει τον χωματόδρομο του Καλλιδρόμου και τερματίζει στην Μενδενίτσα.

Πανδωδεκανησιακοί Αγώνες

ΚΕΦΑΛΟΣ (Κωμόπολη) ΚΩΣ
Στα μέσα Μαϊου

Ξωπατέρειος Αγώνας Δρόμου

ΜΟΙΡΕΣ (Κωμόπολη) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
14/2/2002
Αγώνας δρόμου προς τιμήν του μεσαρίτη ήρωα Ιωσαάφ Ξωπατέρα. Ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακά γλυκίσματα, χορό και τραγούδι, καθώς και ομιλία για τη ζωή και το έργο του Ιωσαάφ Ξωπατέρα.

Παμμεσαριτικοί Μαθητικοί Αγώνες Στίβου

25/3/2002
Τηλέφωνο: +30 28920 22251-23240
Αγώνες στίβου μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που περιλαμβάνουν τα αγωνίσματα του μήκους, της σφαιροβολίας και δρόμους ταχύτητας.

Ποδηλατοδρομία

ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ (Κωμόπολη) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Η ποδηλασία αποτελεί ένα από τους καλύτερους τρόπους άθλησης. Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος, θέλοντας να δώσει κίνητρο στα παιδιά και τους νέους για να ασχοληθούν περισσότερο με το ποδήλατο, καθιέρωσε και οργανώνει τα τελευταία χρόνια αγώνες με ποδήλατα. Οι αγώνες αυτοί εντάσσονται στις εκδηλώσεις του "Κλήδονα".

Πρωτάθλημα Τάβλι

ΝΕΑ ΚΙΟΣ (Κωμόπολη) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Διοργανώνεται τον Ιούλιο από το Σύλλογο Απανταχού Κιωτών

Αγώνισμα πάλης

ΝΙΓΡΙΤΑ (Δήμος) ΣΕΡΡΕΣ
  Το πολυπόθητο και πολλά υποσχόμενο από άποψη θεάματος αγώνισμα της πάλης έχει βαθιά τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας το αγώνισμα αυτό αποτελούσε αφορμή αναμέτρησης μεταξύ των δύο λαών και θεωρούνταν μεγάλη χαρά «Έλλην να νικήσει Τούρκον».
  Η πάλη, διεξάγεται σε κατηγορίες από τους «πεχλιβάνους»: στα «τρίτα» (η μικρή λεγόμενη πάλη), στα «δεύτερα» (η μεσαία) και τέλος στα «πρώτα» ή «μπασ΄» (η μεγάλη πάλη), η άκρως ενδιαφέρουσα κατηγορία που επικεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού. Στην πάλη, κατά παράδοση (και ως κατάλοιπο της Οθωμανικής κυριαρχίας), συμμετέχουν και Τούρκοι παλαιστές οι οποίοι παλεύουν φορώντας το «κισπέτι» (παντελόνι από δέρμα μοσχαριού), το οποίο ενδύονται και οι Έλληνες παλαιστές μόνο όταν συμμετέχουν στο αγώνισμα οι πρώτοι και αμφότεροι επαλείφονται με λάδι σ΄ όλο τους το σώμα.
  Σ΄ όλα τα αγωνίσματα υπάρχουν έπαθλα και όλα συνοδεύονται με παραδοσιακά νταούλια και ζουρνάδες και μάλιστα οι ρυθμοί που ακούγονται είναι ανάλογοι με την ένταση των αγωνισμάτων. Στη δε τελευταία αναμέτρηση των παλαιστών στα «πρώτα», όταν ο ένας «κοντεύει να ρίξει τον άλλον», οι οργανοπαίχτες πλησιάζουν το ζευγάρι και γυρίζουν γύρω από αυτό, παίζοντας αδιάκοπα και επιβλητικά. Ηττημένος θεωρείται εκείνος του οποίου η πλάτη «έφαγε...χώμα»!

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Νιγρίτας


Αθλητικά Κέντρα

Αεραθλητικό Κέντρο Μακεδονίας-Θράκης

ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ (Χιονοδρομικό κέντρο) ΕΔΕΣΣΑ
  Στους πρόποδες του όρους Βόρας και σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την Έδεσσα, συναντάμε το Αεραθλητικό Κέντρο Μακεδονίας-Θράκης το οποίο ιδρύθηκε το 1976 με πρωτοβουλία της Αερολέσχης Έδεσσας.
  Οι ιδανικές συνθήκες που επικρατούν για άσκηση σπορ του αέρα, με ευνοϊκά ανοδικά ρεύματα για ανεμοπτερισμό και δυναμικό ρεύμα σε πλαγιά για parapente, συνέβαλαν αποφασιστικά στη διεθνή αναγνώριση του Κέντρου και στην προσέλκυση σημαντικού αριθμού φανατικών του αεραθλητισμού στην περιοχή.
  Από τις σημαντικότερες δραστηριότητες που αναπτύσσει η Αερολέσχη Έδεσσας είναι η λειτουργία σχολής χειριστών, ενώ ξεχωρίζουν ακόμα, η διοργάνωση αγώνων του πανελληνίου πρωταθλήματος με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente), οι επιδείξεις ακροβατικής ανεμοπλοϊας και η περίφημη "Γιορτή Χαρταετού" την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.
  Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικές συγκινήσεις που προσφέρουν τα σπορ του αέρα, εκμεταλλευόμενοι ακόμα και τη δυνατότητα μιας πτήσης με ανεμοπλάνο ή αλεξίπτωτο, ενώ στον ξενώνα του Κέντρου και στα παραδοσιακά καταλύματα των γειτονικών οικισμών, πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για μια ευχάριστη διαμονή.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πέλλας.

Αναρρίχηση

Ορθοπλαγιά του Σπαθιού

ΔΙΚΤΗ (Βουνό) ΛΑΣΙΘΙ
Η δεύτερη εντυπωσιακή ορθοπλαγία της Κρήτης μετά τον Γκίγκιλο βρίσκεται πάνω από το οροπέδιο Λασιθίου στο οροπέδιο Λιμνάκαρο και είναι η ορθοπλαγιά του Σπαθιού. Στην ορθοπλαγιά έχουν ανοιχτεί 14 διαδρομές δυσκολίας από IV έως VI+ (Κανένα από τα παραπάνω πεδία δεν είναι εξοπλισμένο με μόνιμες ασφάλειες, γι'αυτό απαιτείται πλήρης αναρριχητικός εξοπλισμός).

Φαράγγι του Θερίσσου

ΘΕΡΙΣΟ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα Χανία υπάρχει το φαράγγι του Θερίσσου, ο αναρριχητικός παράδεισος στην Κρήτη. Στην διαδρομή προς το χωριό και δίπλα από το δρόμο, υπάρχουν όλες οι διαδρομές από V - VIIΙ και οι περισσότερες είναι πολύ καλά ασφαλισμένες με γκολό.

Καλαθάς

ΚΑΛΑΘΑΣ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Αναρριχητική πίστα, δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή του Καλαθά στο Ακρωτήρι Χανίων. Τα βράχια δεν ξεπερνούν τα 15 μέτρα, υπάρχουν όμως όλες οι δυσκολίες από IV - VII. Υπάρχουν γύρω στις 30 διαδρομές και παραλλαγές αυτών. Είναι 10 χλμ. έξω από τα Χανιά. Σε όλες τις διαδρομές υπάρχουν top rope ασφάλειες.

Αγιοφάραγγο

ΚΑΛΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ (Λιμάνι) ΜΟΙΡΕΣ
Δίπλα στους Καλούς Λιμένες στα νότια του Νομού Ηρακλείου είναι το Αγιοφάραγγο. Εκεί έχουν ανοιχτεί 6 διαδρομές 50 μέτρων δυσκολίας V και VII βαθμού

Αστερούσια Όρη, κορυφή Κόφινα

ΚΑΠΕΤΑΝΙΑΝΑ (Οικισμός) ΚΟΦΙΝΑΣ
Στα Αστερούσια Όρη στα νότια του νομού Ηρακλείου δίπλα στη ψηλότερη κορυφή του Κόφινα, βρίσκεται το χωριό Καπετανιανά. Εκεί εκτός από τους ντόπιους έχουν εγκατασταθεί ένα ζευγάρι Αυστριακών που έχουν εξοπλίσει όλη τη βράχινη περιοχή με μόνιμες ασφάλειες. Οι αναρριχητικές διαδρομές δεν είναι πολύ ψηλές (15μ. έως 60μ.) αλλά οι δυσκολίες κυμαίνονται από IV-VIII. Για την επανάληψη των διαδρομών χρειάζονται μόνο σετάκια

Zagoria

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ (Δημοτική ενότητα) ΖΑΓΟΡΙ
The villages of Zagoria are uniquely endowed with extraordinary natural beauty, a vast temperate forest ecosystem, distinctive architecture, cultural wealth and the sheer romance of an ancient way of life. From the Slavic word meaning 'behind the mountains,' Zagoria is defined by the Gamila (Tymfi) and Mitsikeli Mountains as well as the Aoos River. It is a part of the massive Pindus Mountain Range that stretches from Albania to Central Greece.

Κοψιάς

ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ (Οικισμός) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τα βράχια αυτά βρίσκονται πάνω από την εθνική οδό Ηρακλείου - Αγ. Νικολάου στην περιοχή Κοκκίνι Χάνι. Ο Κοψιάς αποτελεί αναρριχητική πίστα, τα βράχια του οποίου δεν ξεπερνούν τα 60μ. ύψος. Έχουν ανοιχτεί περίπου 20 διαδρομές δυσκολίας από IV έως VIII.

ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ (Μοναστήρι) ΗΜΑΘΙΑ
Τα ασβεστολιθικά πετρώματα στην περιοχή της Ιεράς Μονής Προδρόμου και Γκούμα Ριζωμάτων, προσφέρουν άριστες δυνατότητες για εκπαιδευτικές αναρριχήσεις.

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ (Οικισμός) ΓΑΖΙ
Ακριβώς κάτω απο τη γέφυρα της εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου βρίσκεται η παραλία του Παλιοκάστρου, στην δεξιά πλευρά της οποίας είναι ένας 15 μέτρων βράχος που προσφέρει 3 διαδρομές δυσκολίας V έως VII και παραλλαγές παρόμοιας δυσκολίας. Η ασφάλιση των διαδρομών γίνεται με top-rope.

ΡΙΖΩΜΑΤΑ (Κωμόπολη) ΗΜΑΘΙΑ
Στη θέση Γκούμα Ριζωμάτων

Γκίγκιλος

ΣΑΜΑΡΙΑ (Εθνικός δρυμός) ΧΑΝΙΑ
Η πιο εντυπωσιακή ορθοπλαγιά στην Κρήτη. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το φαράγγι της Σαμαριάς και η πρόσβαση απαιτεί πεζοπορία περίπου 1 ώρας, από το μονοπάτι, ή από το Ξυλόσκαλο. Υπάρχουν γύρω στις 15 διαδρομές ανοιγμένες και πολλές παραλλαγές αυτών. Οι δυσκολίες είναι από V - VII βαθμού. Λόγω του σαθρού του εδάφους δεν είναι εξοπλισμένο με μόνιμες ασφάλειες. Οι υψομετρική διαφορά είναι από 400μ. έως 800μ. ανάπτυγμα. Για τους λάτρεις μπορούν οι διαδρομές να γίνουν με μπιβουάκ

Σταυρός

ΣΤΑΥΡΟΣ (Λιμάνι) ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Στο Ακρωτήρι Χανίων, 14 χλμ. από τα Χανία υπάρχει η παραλία του Σταυρού όπου πίσω της ορθώνεται η ομώνυμη ορθοπλαγιά. Είναι "ανοιγμένες" 6 διαδρομές δυσκολίας από V - VII με υψομετρικές διαφορές από 60-80 μ. Ενδιάμεσες ασφάλειες δεν υπάρχουν, παρά μόνο στα ρελέ

Ανεμοπτερισμός

ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ (Δήμος) ΗΜΑΘΙΑ
Η επικράτηση των ιδανικών αερολογικών συνθηκών, για την δημιουργία θερμών ανοδικών ρευμάτων στην περιοχή Προφήτη Ηλία Ριζωμάτων, σε συνδυασμό με την ύπαρξη κατάλληλου χώρου για την απογείωση αλεξίπτωτου πλαγιάς, καθιστά την περιοχή ιδανική για άσκηση αυτού του σπορ. Υπάρχει περιορισμένος χώρος προσγείωσης.

Θαλάσσια σπόρ

Σπορ στο νερό

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (Λίμνη) ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  Η λίμνη προσφέρεται για κανό, υδροποδήλατα (hydrobike), ιστιοσανίδα (windsurfing) ή, αν προτιμάτε, για μια απλή βαρκάδα με κουπιά. Ακόμη κι αν δεν τον διαθέτετε, μπορείτε να νοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σημειώστε πως απαγορεύονται οι εξωλέμβιοι, όπως κι οποιοδήποτε μηχανικό μέσο κίνησης στη λίμνη.
(κείμενο: Π. Τσιαμούρας, Κ. Κοντογεώργου, Α. Αντωνίου)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Καρδίτσας.

Καταδύσεις

ΠΑΡΟΣ (Νησί) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  Το νησί προσφέρεται για ένα μαγευτικό ταξίδι στο βυθό του απέραντου Αιγαίου. Λειτουργούν οργανωμένες σχολές καταδύσεων στις παραλίες της Νέας Χρυσής Ακτής, στη Χρυσή Ακτή, στην Πούντα της Παροικιάς και στη Σάντα Μαρία. Εκεί μπορείτε να ενοικιάσετε εξοπλισμό και ν' ανακαλύψετε μόνοι σας τον υπέροχο βυθό, είτε να παρακολουθήσετε τα απαραίτητα μαθήματα με έμπειρους εκπαιδευτές και να σας καθοδηγήσουν αυτοί.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Πάρου (2003).

Ιππασία

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (Λίμνη) ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Οι σχετικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο δρόμο προς Κρυονέρι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ (Δήμος) ΗΜΑΘΙΑ
Οι δασικοί δρόμοι είναι κατάλληλοι για περιήγηση με άλογο.

ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ (Χωριό) ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ
Ο Ιππικός Όμιλος Θεσπρωτίας "Ο Πήγασος" προσφέρει ιππικά προγράμματα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας δύο φορές το χρόνο (Ιούλιο - Αύγουστο), καθώς και ιππικές εκδρομές εκδρομές στο Δέλτα του ποταμού Καλαμά για παρατήρηση άγριων αλόγων. Για τις εκδρομές απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή δέκα ατόμων.

ΠΕΡΤΟΥΛΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
Στα Περτουλιώτικα λιβάδια σε οργανωμένες διαδρομές υπό την καθοδήγηση έμπειρου οδηγού

Καταφύγια

Καταφύγιο Λιμνάκαρου

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Οικισμός) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Το καταφύγιο βρίσκεται στην θέση Ανεστάσι πάνω και δυτικά από το Οροπέδιο Λιμνάκαρο. Είναι μια ώρα και 45 λεπτά από τον Αγιο Γεώργιο. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

Καταφύγιο Ταύρης

ΑΜΟΥΔΑΡΙ (Χωριό) ΣΦΑΚΙΑ
Το καταφύγιο της Ταύρης βρίσκεται στο ομώνυμο οροπέδιο πάνω από τα Ασκύφου στα Σφακιά. To καταφύγιο χτίστηκε σε οικόπεδο που πρόσφερε στον ορειβατικό ο Χρήστος Χριστοδουλάκης από τ'Ασκυφου. Η κατασκευή του άρχισε το 1988 και τελείωσε το 1992. Στο οροπέδιο Ταύρης, Νιάτο και στις κορφές του Καστρου, ο Ορειβατικός Χανίων πραγματοποιούσε αναβάσεις από το 1930. Στ' Ασκύφου και στην Ταύρη χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από Κρητικούς Σκι, το 1955. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

Καταφύγιο, θέση "Κρεβάτια"

ΔΙΟΝ (Δήμος) ΠΙΕΡΙΑ
Το νέο καταφύγιο στα Κρεβάτια. Μια κουρτίνα από σύννεφα έχει καλύψει τις καταπράσινες πλαγιές και τις κορφές του βουνού, ενώ ένα κυνηγάρικο σκυλί οσμίζεται το βρεγμένο χώμα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Δίου


Ορειβατικό καταφύγιο Δεσκάτης

ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ (Βουνό) ΓΡΕΒΕΝΑ
  Από τα ομορφότερα βουνά της Μακεδονίας είναι τα Καμβούνια. Πάνω από τη Δεσκάτη υψώνεται το τμήμα των Καμβουνίων με το όνομα Βουνάσια και ψηλότερη κορυφή τον Πρίονο 1600 μ. περίπου. Είναι ένα καταπράσινο βουνό με κύρια βλάστηση τη βελανιδιά, το πεύκο, τον κέδρο και το έλατο.
  Ευκολοδιάβατο, ήμερο, ελκυστικό, χαίρεσαι να το περπατάς και γεμίζουν τα πνευμόνια σου από καθαρό οξυγόνο και μυρωδιές χίλιων αρωματικών φυτών. Μέντα, σαρπούνι, τσάι, λιβάντα ανακατεύονται και σε μεθούν με τ’ άρωμά τους. Το αποκορύφωμα της απόλαυσης που θα σου προσφερθεί πάνω στη Βουνάσια θα το ζήσεις στο καταφύγιο του Φ.Ο.Χ.ΣΥ.Δ. (Φυσιολατρικός-Ορειβατικός-Χιονοδρομικός-Σύλλογος-Δεσκάτης). Πρόκειται για ένα θαυμάσιο διόροφο κτίριο ανάμεσα σε αιωνόβια έλατα και σε υψόμετρο 1424 μέτρα. Ένας χώρος που θα σου προσφέρει χειμώνα - καλοκαίρι φιλοξενία, θαλπωρή, ξεκούραση, άνεση. Θα περπατήσεις σε στενά μονοπάτια κάτω από έλατα ή θ’ ανέβεις στον Πρίονο για να θαυμάσεις γύρω τον ορίζοντα που εκτείνεται από την Πίνδο ως τον Όλυμπο και από τα σύνορα μέχρι τη Στερεά Ελλάδα.
  Θα ακολουθήσεις με το βλέμμα σου τον Αλιάκμονα να σέρνεται ήρεμος προς το Θερμαϊκό. Το χειμώνα θα περπατήσεις πάνω στα χιόνια και θα χαρείς το μεγαλείο της παγωμένης Βουνάσιας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Ομίλου Δεσκάτης


Καταφύγιο Βόλικα

ΚΑΜΠΟΙ (Οικισμός) ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ
Βρίσκεται στην Βόρεια πλευρά των Λευκών Ορέων. Γύρω τον κορφές που προσφέρονται για καλοκαιρινές και χειμερινές αναβάσεις, Σπαθί, Βενιζέλος, Αγιο Πνεύμα. Το καταφύγιο του Βόλικα είναι το πρώτο ορειβατικό καταφύγιο που χτίστηκε στην Κρήτη. Για να φτάσει κανείς στο καταφύγιο του Βόλικα χρειάζονται 3 ώρες πεζοπορία από το χωριό Κάμποι. Υπάρχει όμως αγορτικός ορεινός δρομός. μέσω του οποίου μπορεί να προωθηθεί κανείς γρηγορότερα έτσι που να απαιτείται μόνο 1 ώρα πεζοπορίας. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

Καταφύγιο Πρίνος

ΚΑΤΩ ΑΣΙΤΕΣ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
Το καταφύγιο εξυπηρετεί αναβάσεις στις κορυφές Γυριστή (1779μ) και Κουδούνι (1860μ) καθώς και πολλές πεζοπορικές διασχίσεις. Στο φαραγγι υπάρχουν και τρείς αναρρηχιτηκές διαδρομές 60μ δυσκολίας VI, για την επανάληψη των οποίων χρειάζονται καρυδάκια και friends. Από το χωριό Ανω Ασίτες: Bγαίνουμε από το χωριό με κατεύθυνση προς το χωριό Πρινιάς. Στα δεξιά μας στην έξοδο του χωριού Ανω Ασίτες υπάρχει χωματόδρομος που είναι σηματοδοτημένος στις διακλαδώσεις μέχρι τη περιοχή "μέλισσες." Εκει συναντάμε πόρτα μετά την οποία ξεκινά μονοπάτι που οδηγεί στο φαραγγι. Ολη η διαδρομή του μονοπατιού είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη. Ωρες πορείας 1.30- 2. Από το χωριό Κάτω Ασίτες : Με αυτοκίνητο περνάμε μεσα από το χωριό Κάτω Ασίτες, φτάνουμε στη Μονή Γοργολαίνη και συνεχίζουμε πάνω σε χωματόδρομο για τον ξερόκαμπο όπου υπάρχει τσιμεντένια δεξαμενή. Εδω αφήνουμε το αυτοκίνητο και μετά απo 20', φτάνουμε το καταφύγιο. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ (Χωριό) ΚΟΖΑΝΗ
Καταφύγιο Ορειβατικού Συλλόγου

Καταφύγιο Κατσιβέλι - Σβουριχτής

ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ (Βουνό) ΧΑΝΙΑ
Είναι μικρό και γραφικό ορειβατικό καταφύγιο. Το καταφύγιο βρίσκεται είναι στο κέντρο των Λευκών Ορέων. Για να φτάσει κανείς στο καταφύγιο χρειάζονται 6 ώρες πεζοπορία απο το καταφύγιο Καλλέργη και 7 ώρες απο το Ξυλόσκαλο. Υπάρχει όμως εναλλαχτική διαδρομή από την Ανώπολη Σφακίων σε 6 ώρες πεζοπορία, που όμως μπορεί να ελαχιστοποιηθεί εάν χρησιμοποιηθεί ο αγροτικός ορεινός δρόμος μέσω του οποίου μπορέι να προωθηθεί κανείς γρηγορότερα έτσι που να απαιτούνται μόνο 3 ώρες πεζοπορίας. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

Καταφύγιο Οστρακίνας

ΜΑΙΝΑΛΟΝ (Χιονοδρομικό κέντρο) ΑΡΚΑΔΙΑ

Καταφύγιο Καλλέργη

ΣΑΜΑΡΙΑ (Εθνικός δρυμός) ΧΑΝΙΑ
Είναι το "στολίδι" των Λευκων Ορέων. Πεζοπορία από Ομαλό 1.30 ώρα ή 5 χιλιόμετρα ανώμαλου αγροτικού δρόμου. Βρίσκεται πάνω από το φαράγγι της Σαμαριάς με μοναδική θέα στα Λευκά Όρη και είναι ανοιχτό από τον μήνα Απρίλιο μέχρι το τέλος του Οκτώβρη για να φιλοξενήσει πεζοπόρους και ανήσυχους ταξιδιώτες. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

  Στο γνωστό ορεινό καταφύγιο του Καλέργη μπορείτε να φτάσετε από ένα δρόμο στ' ανατολικά, 1 χιλιόμετρο πριν από την είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα ψηλά στο βουνό, στα 1.680 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και προσφέρει άνετη διανυκτέρευση (40 κρεβάτια). Κάποια ακόμα μεγαλύτερα μονοπάτια για τις κορυφές των Λευκών Ορέων ξεκινούν επίσης από εδώ. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον ΕΟΤ στα Χανιά ή στον Ορειβατικό σύλλογο Χανίων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος

ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ (Χωριό) ΚΟΥΡΗΤΕΣ
Το καταφύγιο είναι 3 ώρες και 45 λεπτά απο το Φουρφουρά, ενώ φτάνει και δρόμος μέχρι το καταφύγιο από το χωριό Κουρούτες. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Ψηλορείτη με θέα στα Λευκά Όρη και το Λυβικό πέλαγος.Για να το επισκεφτεί κανείς χρειάζεται να έρθει σε συνενόηση με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

Κωπηλασία

Κολύμπι & Ναυσιπλοΐα

ΔΑΣΚΙ (Χωριό) ΗΜΑΘΙΑ
Η λίμνη Δασκίου, και λίμνη "Λογγά" με την κατασκευή του λιμανιού και με άλλα έργα υποδομής, προσφέρονται για κολύμπι και λεμβοδρομίες.

Ομιλοι αθλητισμού & σπόρ

Αερολέσχη Ελληνικού

ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Προάστιο της Αθήνας) ΑΤΤΙΚΗ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ