gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ  στην ευρύτερη περιοχή: "ΔΕΣΚΑΤΗ Κωμόπολη ΓΡΕΒΕΝΑ" .


Αθλητισμός & Σπορ (1)

Καταφύγια

Ορειβατικό καταφύγιο Δεσκάτης

ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ (Βουνό) ΓΡΕΒΕΝΑ
  Από τα ομορφότερα βουνά της Μακεδονίας είναι τα Καμβούνια. Πάνω από τη Δεσκάτη υψώνεται το τμήμα των Καμβουνίων με το όνομα Βουνάσια και ψηλότερη κορυφή τον Πρίονο 1600 μ. περίπου. Είναι ένα καταπράσινο βουνό με κύρια βλάστηση τη βελανιδιά, το πεύκο, τον κέδρο και το έλατο.
  Ευκολοδιάβατο, ήμερο, ελκυστικό, χαίρεσαι να το περπατάς και γεμίζουν τα πνευμόνια σου από καθαρό οξυγόνο και μυρωδιές χίλιων αρωματικών φυτών. Μέντα, σαρπούνι, τσάι, λιβάντα ανακατεύονται και σε μεθούν με τ’ άρωμά τους. Το αποκορύφωμα της απόλαυσης που θα σου προσφερθεί πάνω στη Βουνάσια θα το ζήσεις στο καταφύγιο του Φ.Ο.Χ.ΣΥ.Δ. (Φυσιολατρικός-Ορειβατικός-Χιονοδρομικός-Σύλλογος-Δεσκάτης). Πρόκειται για ένα θαυμάσιο διόροφο κτίριο ανάμεσα σε αιωνόβια έλατα και σε υψόμετρο 1424 μέτρα. Ένας χώρος που θα σου προσφέρει χειμώνα - καλοκαίρι φιλοξενία, θαλπωρή, ξεκούραση, άνεση. Θα περπατήσεις σε στενά μονοπάτια κάτω από έλατα ή θ’ ανέβεις στον Πρίονο για να θαυμάσεις γύρω τον ορίζοντα που εκτείνεται από την Πίνδο ως τον Όλυμπο και από τα σύνορα μέχρι τη Στερεά Ελλάδα.
  Θα ακολουθήσεις με το βλέμμα σου τον Αλιάκμονα να σέρνεται ήρεμος προς το Θερμαϊκό. Το χειμώνα θα περπατήσεις πάνω στα χιόνια και θα χαρείς το μεγαλείο της παγωμένης Βουνάσιας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Ομίλου Δεσκάτης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ