gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ για το τοπωνύμιο: "ΑΜΟΥΔΑΡΙ Χωριό ΣΦΑΚΙΑ".


Αθλητισμός & Σπορ (2)

Paragliding

Οροπέδιο Ασκύφο

Αν ο αέρας είναι ανατολικός ή αν έχει άπνοια, τότε αξίζει μία βόλτα πάνω από τα Ασκύφου. Ο μικρός αγροτικός δρόμος, που είναι 4 χλμ. από το χωριό, θα σας οδηγήσει στην απογείωση που βρίσκεται ατην κορυφή του βουνού. Το οροπέδιο ακόμη και με άπνοια βγάζει δυνατά θερμικά ικανά να σας κρατήσουν στον αέρα ώρες ολόκληρες. Η προσγείωση στο ορόπεδιο σίγουρα δεν θα είναι από τις πιο εύκολες που έχετε κάνει. Η υψομετρική διαφορά είναι 450μ.

Καταφύγια

Καταφύγιο Ταύρης

Το καταφύγιο της Ταύρης βρίσκεται στο ομώνυμο οροπέδιο πάνω από τα Ασκύφου στα Σφακιά. To καταφύγιο χτίστηκε σε οικόπεδο που πρόσφερε στον ορειβατικό ο Χρήστος Χριστοδουλάκης από τ'Ασκυφου. Η κατασκευή του άρχισε το 1988 και τελείωσε το 1992. Στο οροπέδιο Ταύρης, Νιάτο και στις κορφές του Καστρου, ο Ορειβατικός Χανίων πραγματοποιούσε αναβάσεις από το 1930. Στ' Ασκύφου και στην Ταύρη χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από Κρητικούς Σκι, το 1955. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ