gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ για το τοπωνύμιο: "ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ Χιονοδρομικό κέντρο ΕΔΕΣΣΑ".


Αθλητισμός & Σπορ (1)

Αθλητικά Κέντρα

Αεραθλητικό Κέντρο Μακεδονίας-Θράκης

  Στους πρόποδες του όρους Βόρας και σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την Έδεσσα, συναντάμε το Αεραθλητικό Κέντρο Μακεδονίας-Θράκης το οποίο ιδρύθηκε το 1976 με πρωτοβουλία της Αερολέσχης Έδεσσας.
  Οι ιδανικές συνθήκες που επικρατούν για άσκηση σπορ του αέρα, με ευνοϊκά ανοδικά ρεύματα για ανεμοπτερισμό και δυναμικό ρεύμα σε πλαγιά για parapente, συνέβαλαν αποφασιστικά στη διεθνή αναγνώριση του Κέντρου και στην προσέλκυση σημαντικού αριθμού φανατικών του αεραθλητισμού στην περιοχή.
  Από τις σημαντικότερες δραστηριότητες που αναπτύσσει η Αερολέσχη Έδεσσας είναι η λειτουργία σχολής χειριστών, ενώ ξεχωρίζουν ακόμα, η διοργάνωση αγώνων του πανελληνίου πρωταθλήματος με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente), οι επιδείξεις ακροβατικής ανεμοπλοϊας και η περίφημη "Γιορτή Χαρταετού" την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.
  Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικές συγκινήσεις που προσφέρουν τα σπορ του αέρα, εκμεταλλευόμενοι ακόμα και τη δυνατότητα μιας πτήσης με ανεμοπλάνο ή αλεξίπτωτο, ενώ στον ξενώνα του Κέντρου και στα παραδοσιακά καταλύματα των γειτονικών οικισμών, πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για μια ευχάριστη διαμονή.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πέλλας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ