gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Προϊόντα για το τοπωνύμιο: "ΗΡΑΚΛΕΙΟ Νομός ΚΡΗΤΗ".


Προϊόντα (1)

Λάδι

  Η Κρητική Μεσογειακή διατροφή θεωρείται σήμερα από επιστήμονες, ερευνητές, στατιστικολόγους, σαν η διατροφή με τις πλέον ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη ζωή. Κυρίαρχο και βασικό στοιχείο αυτής της υγιεινής διατροφής είναι το κρητικό ελαιόλαδο, το ελιξήριο της καλής υγείας, της σωματικής ευρωστίας και μακροβιότητας. Τις ιδιότητες του ελαιολάδου τις γνώριζαν ήδη από την αρχαιότητα οι μεγάλοι γιατροί της όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός και πίστευαν στην ευεργετική επίδρασή του στον άνθρωπο.
  Σήμερα το ελαιόλαδο που παράγεται στους απέραντους ελαιώνες του Ηρακλείου θεωρείται από τα υγιεινότερα του κόσμου λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στον νομό που θεωρούνται οι ιδανικότερες για την ανάπτυξη του ελαιόδεντρου.
  Δεν είναι τυχαίο ότι από την Κρήτη ξεκινάει κατά την αρχαιότητα η καλλιέργεια της ελιάς και η διάδοσή της στον Ευρωπαϊκό Μεσογειακό χώρο.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ηρακλείου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ