gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Προϊόντα για το τοπωνύμιο: "ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Νησί ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ".


Προϊόντα (1)

Διάφορα

Τοπικά προϊόντα

  Στην Κεφαλονιά παράγεται η δημοφιλής Ρομπόλα, ένα λευκό, αρωματικό, κρασί ΟΠΑΠ. Αλλα κρασιά είναι η Μαυροδάφνη και ο Λευκός Μοσχάτος, τα οποία είναι κρασιά ΟΠΕ. Η αμπελουργία κινητοποιεί μονάδες παραγωγής και εμπορίας κρασιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Καλλιγά, Συνεταιρισμός Ρομπόλας, Μαντζαβίνο, Κτήμα Μεταξά, Gentillini, Κτήμα Σκλάβου, Οινοποιείο Βιτωράτου). Στο Κτήμα Σκλάβου παράγεται με πιστοποίηση βιολογικό κρασί.
  Η παραγωγή ελαιολάδου ανέρχεται σε 2500 τόνος τον χρόνο και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που προσδίδει στην υψηλή ποιότητα του λαδιού, είναι ότι ο ελαιόκαρπος συλλέγεται κατευθείαν από τα δέντρα.
  Οι τυροκόμοι της Κεφαλονιάς είναι ιδιαίτερα φημισμένοι και παράγουν με βάση πατροπαράδοτες τεχνικές τυρί φέτα καθώς επίσης κεφαλοτύρι και μυζήθρα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ