gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πλοηγός για το τοπωνύμιο: "ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ Χερσόνησος ΧΑΝΙΑ".


Πλοηγός (1)

Αγκυροβόλια

Γραμβούσα

Θέση: Το σημείο αγκυροβόλησης της Γραμβούσας βρίσκεται πίσω από το νησί της Γραμβούσας στο τέλος της ομώνυμης χερσονήσου στη βορειοδυτική άκρη της Κρήτης. Το δεύτερο νησί στα βόρεια είναι η Άγρια Γραμβούσα. Ένα Βενετικό κάστρο βρίσκεται πάνω στο νησί πριν τη δυτική παρέκκλιση στην πρόσοψη του νησιού της Γραμβούσας. Σ' ένα μικρό ορμίσκο στα νότια υπάρχει εγκαταλειμμένο ένα ναυάγιο πλοίου.

Διευκολύνσεις: Ένας ορμίσκος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού. Πόσιμο νερό (από πηγάδι) υπάρχει κοντά στην εκκλησία. Δεν παρέχονται άλλες υπηρεσίες.

Γενικά Σχόλια: Μέσα στο μικρό ορμίσκο υπάρχει ένα ασφαλές σημείο αγκυροβόλησης από βορειοδυτικούς και βορειανατολικούς ανέμους. Η προκυμαία έχει σημεία αγκυροβόλησης αλλά η αγκυροβόληση πρέπει να γίνει με προσοχή, εξαιτίας των βράχων που υπάρχουν στη περιοχή. Οι νότιοι άνεμοι κόβουν στον κόλπο που σχηματίζεται από το μικρό ισθμό που βρίσκεται στην ξηρά. Χρειάζεται προσοχή κατά την είσοδο στη περιοχή καθώς υπάρχουν βράχοι στο βυθό της δυτικής εισόδου μπροστά από το κάστρο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ