gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πλοηγός για το τοπωνύμιο: "ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ Λιμάνι ΡΕΘΥΜΝΟ".


Πλοηγός (2)

Αγκυροβόλια

Αγκυροβόλιο Αγίας Γαλήνης

Θέση: 34*05'.7 24*4.4 (φάρος στα NΔ του τείχους του λιμανιού) (28320) 91206 VHF Ch 12,14,16
Το παραθαλάσσιο αυτό θέρετρο βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου του Κόλπου της Μεσσαράς στα νότια της Κρήτης. Το χωριό και το λιμάνι αναγνωρίζονται εύκολα καθώς τα ξενοδοχεία και τα σπίτια του χωριού είναι χτισμένα πάνω στους λόφους του φαραγγιού. Το λιμάνι βρίσκεται μπροστά από το χωριό.

Διευκολύνσεις: Το χωριό αποτελεί ένα καλό σταθμό για προμήθειες και ανεφοδιασμό καυσίμων. Αρκετά ξενοδοχεία και ταβέρνες βρίσκονται εκεί, ενώ υπάρχουν τελωνειακές αρχές και λιμενική αστυνομία. Ταχυδρομικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες παρέχονται στο χωριό, ενώ υπάρχει γιατρός, οδοντογιατρός και φαρμακείο. Στο λιμάνι υπάρχει αγκυροβόλιο για μικρά σκάφη.

Γενικά Σχόλια: Το καινούριο λιμάνι παρέχει καλή προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες και υπάρχει δυνατότητα αγκυροβόλησης σε όλο το μήκος της προκυμαίας. Ένας φάρος βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία του τείχους του λιμανιού. Η πρόσβαση στο λιμάνι το χειμώνα γίνεται δύσκολη εξαιτίας των δυνατών κυμάτων που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Ο τεχνητός λιμένας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρά σκάφη σε περίπτωση ισχυρών ΝΔ, Δ, Β έως Α ανέμων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ