gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Δήμος ΑΤΤΙΚΗ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Αγίου Στεφάνου

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Δήμος) ΑΤΤΙΚΗ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο Άγιος Στέφανος

Ο Άγιος Στέφανος βρίσκεται βόρεια, της Αθήνας, ανάμεσα στα όρη της Πεντέλης και της Πάρνηθας και μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Λίμνη του Μαραθώνα.
  Σήμερα ο πληθυσμός του Αγίου Στεφάνου ανέρχεται σε περισσότερους από 12.000 κατοίκους. Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού αποτελείται από πρόσφυγές, οι οποίοι ήρθαν στην περιοχή με την Ελληνοτουρκική συμφωνία για ανταλλαγή πληθυσμών, που έγινε τον Ιανουάριο του 1923, μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
  Την 1η Μαΐου του 1924, εβδομήντα οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης (Φανάρι, Άγιο Στέφανος, Αβάσσο, Νύμφες) κα τριάντα έξι από την Μικρά Ασία (Ικόνιο, Μάκρη, Προκόπη και Περράν κ.α.), έφτασαν στο σημερινό Άγιο Στέφανο. Στην περιοχή εκείνη την περίοδο υπήρχε μόνο ο σταθμός του τρένου με την επωνυμία του ΟΙΟΝ. Οι πρόσφυγες δημιούργησαν το νέο Μπογιάτι ή Άγιο Στέφανο.
  Ο Άγιος Στέφανος σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη, η οποία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, κρατώντας παράλληλα και το χαρακτήρα της κηπούπολης αλλά και τη γραφικότητα της.
  Την τελευταία δεκαετία έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στον πληθυσμό της πόλης, γεγονός που φανερώνει την συνολική αναβάθμιση της.
Στον Άγιο Στέφανο υπάρχουν πολλά δάση τα οποία δίνουν την δυνατότητα σε όλους, τον ελεύθερο χρόνο τους ν’ απολαύσουν τη φύση σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον.
  Η μορφολογία της πόλης και η γεωγραφική της θέση την καθιστούν ως την πόλη που πολλοί κάτοικοι της Αττικής μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης, σε απόσταση μικρότερη των 30χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2006 από την ακόλουθη ιστοσελίδα το Δήμου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ