gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΥΛΑΚΗ Χωριό ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (3)

Greek & Roman Geography (ed. William Smith)

Hydramum

ΥΔΡΑΜΙΑ (Αρχαία πόλη) ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
  Hydramum (Hudramon, Stadiasm.; Hudramia, Steph. B.: Eth. Hudramieis), a city of Crete, which the Maritime Itinerary places at 100 stadia to the E. of Amphimatrium. There can be no doubt but that it is represented by the modern Sfakian village of Dhramia, situated in the fertile little plain running between the mountains and the shore along the bay of Amphimalla. (Pashley, Trav. vol. i. p. 72; Hock, Kreta, vol. i. pp. 395, 434.)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Δράμια

ΔΡΑΜΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
  Τα Δράμια βρίσκονται στο 45ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, στις όχθες του ποταμού Μουσέλλα. Το χωριό πήρε την ονομασία του από την αρχαία πόλη Υδραμία, που βρισκόταν σε κοντινό λόφο. Η Υδραμία ήταν πόλη της υστερομινωικής περιόδου (1580-1100 π.Χ.) που ήκμασε κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο. Αρχαιολογικά ευρήματα, όπως μια πήλινη λάρνακα, ρωμαϊκά όστρακα κι ένα άγαλμα του Ηρακλή ρωμαϊκής τέχνης (ύψους 0,90 μ.) φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Το σημερινό χωριό κτίστηκε την περίοδο της τουρκοκρατίας, γύρω από το μετόχι της Μονής Αγίου Γεωργίου που ίδρυσε ο Κρητικός Αγιος, Ιωάννης ο Ξένος. Στην περιοχή έγινε το 1896 μία από τις σημαντικές μάχες της Κρητικής επανάστασης κατά των Τούρκων. Την περίοδο της Γερμανικής κατοχής οι κάτοικοι υπέφεραν πολλά, αλλά συμμετείχαν και στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Γεωργιούπολης


Φυλακή

ΦΥΛΑΚΗ (Χωριό) ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
  Φυλακή ή Φλακή απέχει 50 χλμ. από τα Χανιά και βρίσκεται στους λόφους πάνω από τη Γεωργιούπολη. Το χωριό ονομάστηκε έτσι από τις Τουρκικές φυλακές και τα Ελληνικά φυλάκια που υπήρχαν κατά μήκος του ποταμού Μουσελά που διαρρέει το χωριό. Ο ποταμός αυτός ήταν πλωτός και στις όχθες του υπάρχουν ακόμα υπολείμματα νερόμυλων. Η Φλακή έχει μακραίωνη ιστορία: ο υστερομινωικός τάφος (1500 π.Χ.) που βρέθηκε εδώ μαρτυρεί την ηλικία του πρώτου οικισμού. Ο σημερινός οικισμός κτίστηκε κατά την περίοδο της ενετοκρατίας κι αποτέλεσε έδρα νομού το 1880. Από αυτή την περίοδο σώζονται τα κτίρια της Φυλακής και του Δικαστηρίου με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Η περιοχή του χωριού είναι ζωσμένη κυριολεκτικά από θρύλους, που διηγούνται οι παλιοί κάτοικοι. Ιστορίες για Νεράϊδες, μυστηριώδεις φωνές, θαύματα, πλαισιώνουν τις παλιές εκκλησίες, τις σπηλιές, τα δάση και τα μονοπάτια της περιοχής και κάνουν την περιήγηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Γεωργιούπολης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ