gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΟΥΣΟΥΡΟΙ Δήμος ΧΑΝΙΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (9)

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Αλικιανός

ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ (Χωριό) ΜΟΥΣΟΥΡΟΙ
   Ο Αλικιανός βρίσκεται 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και υπάρχουν δείγματα της εποχής της Βενετοκρατίας καθώς και σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες.

Χωριό των Λάκκων

ΛΑΚΚΟΙ (Χωριό) ΜΟΥΣΟΥΡΟΙ
  Το χωριό των Λάκκων βρίσκεται 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα Χανιά στο δρόμο Χανιά - Φουρνές - Λάκκοι - Ομαλός. Η θέα των βουνών και των κοιλάδων από την περιοχή αυτή είναι καταπληκτική. Ο δρόμος μετά το Φουρνέ αρχίζει να ανηφορίζει προς τον Ομαλό. Το ιστορικό χωριό των Λάκκων βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων και προσφέρει μια πανοραμική θέα την οποία αξίζει τον κόπο να σταματήσετε για να απολαύσετε. Οι Λάκκοι ήταν ο τόπος αρκετών επαναστάσεων και μαχών εναντίον των Τούρκων. Όλες οι καφετέριες και οι ταβέρνες της περιοχής προσφέρουν στον επισκέπτη τη μαγευτική θέα που συνθέτουν η κοιλάδα και τα Λευκά Όρη.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Laki is a historic village where many rebellions and battles against the Turks took place. Further on the road to Omalos is a memorial plaque to World War II resistant fighters killed by the Germans. The New Zealander Dudley Perkins (Kiwi or Vasili) and his Cretan companion were ambushed near here on 28/2/1944.

Μεσκλά

ΜΕΣΚΛΑ (Χωριό) ΜΟΥΣΟΥΡΟΙ
  Τα Μεσκλά βρίσκονται νοτιοδυτικά των Χανίων κι απέχουν 21 χιλιόμετρα από την πόλη, στο δρόμο Χανιά - Φουρνές - Ομαλός, στρίβοντας νότια από το Φουρνέ προς τα Μεσκλά. Υπήρχε σίγουρα αρχαία πόλη στην ίδια τοποθεσία όπως μαρτυρούν τα ευρήματα και τα ερείπια των κυκλώπειων τειχών, όμως οι αρχαιολόγοι δε συμφωνούν στο ποια ακριβώς ήταν η πόλη αυτή. Πάντως το χωριό είναι μοναδικά τοποθετημένο ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους μέσα στην Κοιλάδα του Κερίτη, όπως ονομάζεται το ποτάμι που το διασχίζει. Πίσω του υψώνονται τα Λευκά Όρη. Στα Μεσκλά υπάρχουν και βυζαντινές εκκλησίες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Meskla is the site of an ancient city, as various finds and cyclopean wall remains show, but archaeologists do not agree on which city it was.In Meskla there are also Byzantine churches.

Ομαλός

ΟΜΑΛΟΣ (Οροπέδιο) ΧΑΝΙΑ
  Ο Ομαλός βρίσκεται 43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα Χανιά στο δρόμο Χανιά - Φουρνές - Ομαλός. Ο Ομαλός συνορεύει με τις επαρχίες Κυδωνίας, Σελίνου, και Σφακίων.

Ξυλόσκαλο

ΣΑΜΑΡΙΑ (Εθνικός δρυμός) ΧΑΝΙΑ
  Aπό την τοποθεσία Ξυλόσκαλο ξεκινά το Φαράγγι της Σαμαριάς. Το όνομα Ξυλόσκαλο αναφέρεται στα σκαλιά που κατεβαίνουν στο φαράγγι. Η ταβέρνα που βρίσκεται εδώ έχει ένα μπαλκόνι που προσφέρει την εντυπωσιακή θέα της περιοχής.

Το παλιό χωριό

  Στα μισά του φαραγγιού βρίσκεται ένα εγκαταλειμμένο χωριό με το όνομα "Σαμαριά".

ΦΟΥΡΝΕΣ (Χωριό) ΜΟΥΣΟΥΡΟΙ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ