gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 13 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ Χωριό ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (13)

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Αγιος Μύρων

ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
  Το χωριό Aγιος Μύρων βρίσκεται 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, στο δρόμο Ηράκλειο - Βούτες - Άγιος Μύρων. Ο Άγιος Μύρων είναι η τοποθεσία της αρχαίας πόλης Ράβκος, η οποία άκμασε κατά την Ελληνιστική εποχή. Ηταν σύμμαχος της Γόρτυνας ενάντια στην Κνωσό και τη Λύκαστο. Κατά το 166 π.Χ. η Γόρτυνα και η Κνωσός υπέγραψαν συνθήκη κι από τότε δεν εμφανίζονται καθόλου σημάδια της Ράβκου. Το χωριό είναι ακμαίο και παράγει σταφύλια και κρασί. Ο Άγιος Μύρων ήταν επίσης σημαντική Βυζαντινή τοποθεσία. Πιθανότατα αποτελούσε την επισκοπή της Κνωσού κατά τα πρώτα Βυζαντινά χρόνια και συνέχισε και κατά τα δεύτερα. Στο χωριό βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Μύρωνα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Ανω Ασίτες

ΑΝΩ ΑΣΙΤΕΣ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
  Το χωριό Ανω Ασίτες βρίσκεται 27 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου στο δρόμο Ηράκλειο - Αγιος Μύρων - Κάτω Ασίτες - Ανω Ασίτες. Κοντά στις Ανω Ασίτες βρίσκεται μια πολύ ενδιαφέρουσα βυζαντινή εκκλησία.

Κάτω Ασίτες

ΚΑΤΩ ΑΣΙΤΕΣ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
  Το χωριό Κάτω Ασίτες βρίσκεται 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο, στο δρόμο Ηράκλειο - Αγιος Μύρωνας - Κάτω Ασίτες - Ανω Ασίτες. Στις Κάτω Ασίτες υπάρχει ένα παλιό χωριό με μια Βυζαντινή εκκλησία, ο Αγιος Αντώνιος κι ένα μοναστήρι κοντά. Η όμορφη πόρτα της εκκλησίας κρύβεται από ένα άλλο δωμάτιο που έχει προστεθεί.

Μοναστήρι των Γοργολιανών

ΜΟΝΗ ΓΟΡΓΟΛΑΪΝΗΣ (Μοναστήρι) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  Το Μοναστήρι των Γοργολιανών κοντά στο χωριό έχει ένα Βενετικό σιντριβάνι του 1617 μ' ένα μαρμάρινο λιοντάρι το οποίο κλάπηκε το 1991. Το μοναστήρι πιθανότατα κτίστηκε κατά τα τελευταία χρόνια της Βενετοκρατίας στην Κρήτη. Οι Τούρκοι το κατέστρεψαν τρεις φορές και κάθε φορά ξαναχτιζόταν. Το μοναστήρι αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στις επαναστάσεις λόγω της θέσης του στα βουνά. Οι επαναστάσεις έβρισκαν πολύτιμη βοήθεια σ' αυτό. Κοντά στο μοναστήρι σκοτώθηκε το 1868 ο γνωστός Καπετάνιος Μαστραχάς και είναι θαμμένος εδώ. Η εκκλησία του μοναστηριού είναι δίκλιτη βασιλική κι αφιερωμένη στον Αγιο Γεώργιο και στον Αγιο Νικόλαο. Το όνομα του μοναστηριού πιθανότατα προήλθε από τις λέξεις γοργό κι ελεήμων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Πενταμόντι

ΠΕΝΤΑΜΟΔΙ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
  Το χωριό Πενταμόντι βρίσκεται 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, στο δρόμο Ηράκλειο - Βούτες - Πενταμόντι. Είναι ένα πολύ παλιό χωριό και το Βενετικό σιντριβάνι του είναι ένα από τα καλύτερα του 15ου αιώνα.

Πυργού

ΠΥΡΓΟΥ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
  Το χωριό Πυργού βρίσκεται 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο στο δρόμο Ηράκλειο - Βούτες - Αγιος Μύρων - Πυργού. Περιλαμβάνει μερικές ενδιαφέρουσες Βυζαντινές εκκλησίες.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ