gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΣΑΜΑΝΤΑΣ Χωριό ΦΙΛΙΑΤΕΣ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Μουργκάνα

ΤΣΑΜΑΝΤΑ, ΟΡΗ (Βουνό) ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Ξεκινώντας από το χωριό Βαβούρι στις απότομες πλαγιές της Μουργκάνας, μπορεί κανείς να φτάσει ύστερα από ανηφορική διαδρομή στην ψηλότερη κορυφή του βουνού στα 1806 μ. Η θέα προς τη μεριά της Θεσπρωτίας είναι φανταστική.
Προς την Αλβανία διακρίνονται καθαρά τα αρχοντικά του χωριού Σωτήρα. Γενικά στην περιοχή της Μουργκάνας μπορεί κανείς να επισκεφτεί το φημισμένο μοναστήρι της Καμίτσιανης που σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση και το λαογραφικό μουσείο του Τσαμαντά με εκατοντάδες αντικείμενα από την καθημερινή ζωή του παρελθόντος, φορεσιές, και πλούσιο φωτογραφικό αρχείο.
Στο χωριό Λιά λέιτουργεί οργανωμένος ξενώνας. Με 1658 μ. υψόμετρο ο Γκορίλας είναι το δεύτρο πιό ψηλό βουνό της Θεσπρωτίας. Μπορεί κανείς να τον επισκεφτεί από την πλευρά της Παραμυθιάς, αλλά και από την Α. Κυριακή. Από χαραγμένο μονοπάτι φτάνει κανείς στην σπηλιά του Αι Αρσένη όπου υπάρχει μικρό εκκλησάκι στο εσωτερικό της που γιορτάζει το καλοκαίρι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Θεσπρωτίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ