gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ Δήμος ΦΘΙΩΤΙΔΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Γοργοποτάμου

ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ (Δήμος) ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

  Ο Δήμος Γοργοποτάμου ανήκει στον Νομό Φθιώτιδας και βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Λαμία. Απέχει 20 περίπου χιλιόμετρα από το κοντινότερο λιμάνι και 25 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη Παραλία. Ο Δήμος Γοργοποτάμου συγκροτήθηκε και λειτουργεί από το 1999 με βάση το Νόμο 2539/97 (Νόμος Καποδίστρια).
  Η έκταση του νέου Δήμου φτάνει τα 157.330 στρέμματα ενώ ο πληθυσμός του τις 4.638 (2.482 άνδρες, 2.156 γυναίκες).
  Το όνομά του οφείλεται στο ποτάμι του Γοργοποτάμου που τον διασχίζει και στην ομώνυμη Ιστορική Σιδηροδρομική Γέφυρα που περνάει πάνω απ' αυτόν. Σ' αυτήν την Γέφυρα γράφτηκαν μια από τις ενδοξότερες στιγμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στον Γερμανική Κατοχή.
  Αποτελείται από έντεκα Δημοτικά Διαμερίσματα (Βαρδάτες, Γοργοπόταμος, Δαμάστα, Δέλφινο, Δυο Βουνά, Ελευθεροχώρι, Ηράκλεια, Κουμαρίτσι, Μοσχοχώρι, Νέο Κρικέλο & Οίτη στο οποίο ανήκει και το χωριό του Σκαμνού) με έδρα του Δήμου το μεγαλύτερο, το Δ.Δ Μοσχοχωρίου. Το Μοσχοχώρι έγινε κέντρο της περιοχής με έδρα Αστυνομικού Σταθμού, Αγροτικού Ιατρείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου.
  Στα χωριά του Δήμου πραγματοποιούνται πολλές θρησκευτικές, ιστορικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την υποστήριξη του Δήμου. Σημαντικότερες από αυτές ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στον τόπο της Ιστορικής Γέφυρας και ο Αγώνας δρόμου «Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος».
  Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει παραδοσιακές γεύσεις στις πολλές ταβέρνες που υπάρχουν στον Δήμο, να προμηθευτεί παραδοσιακά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, και μείνει στα καταλύματα της περιοχής χρησιμοποιώντας τον Δήμο μας ως ορμητήριο για αποδράσεις στην γύρω περιοχή.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Γοργοποτάμου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ