gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΛΛΟΝΗ Κωμόπολη ΛΕΣΒΟΣ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (9)

Perseus Project

Arisba, Arisbe, Arisbi

ΑΡΙΣΒΗ (Αρχαία πόλη) ΛΕΣΒΟΣ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Αγρα

ΑΓΡΑ (Κωμόπολη) ΛΕΣΒΟΣ
Η όμορφη Αγρα είναι χτισμένη πάνω σε ένα πλάτωμα με υψόμετρο 340 μέτρα, στη ρίζα ενός γυμνού βουνού. Βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού. Στην είσοδο του χωριού μας υποδέχεται ένα αλσύλλιο από πεύκα. Στην καρδιά του χωριού, στην πλατεία, δεσπόζει ο Γεροπλάτανος, που χρειάζεται 4 ανθρώπους για να τον αγκαλιάσουν. Μέσα του υπάρχει ολόκληρη κάμαρα που κάποτε στέγαζε κρεοπωλείο. Γύρω του βρίσκονται τα καφενεία όπου συγκεντρώνονται τις ώρες τις σκόλης οι κάτοικοι του χωριού. Πιο κάτω είναι η εκκλησία του χωριού, ο Αϊ Δημήτρης, μια τρίκλητη βασιλική. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο της είναι ένα εξαίσιο λεπτούργημα, που το έφτιαξαν τεχνίτες της Σμύρνης, από όπου και μεταφέρθηκε. Οι κάτοικοί του χωριού, 1100 περίπου, ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία. Παντού γύρω στα βουνά είναι σκορπισμένες στάνες. Εδώ παράγεται το φημισμένο τυρί της Αγοράς, που θεωρείται το καλύτερο του νησιού.Το χωριό παράγει επίσης λίγο λάδι, και ανάλογη ποσότητα από πολύ καλό μέλι.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Καλλονή

ΚΑΛΛΟΝΗ (Κωμόπολη) ΛΕΣΒΟΣ
Η κωμόπολη της Καλλονής θεωρείται το αστικό κέντρο του δυτικού τμήματος του νησιού και ανήκει διοικητικά στην επαρχία Μηθύμνης.
Σε απόσταση 40 χλμ απ' τη Μυτιλήνη, η ευρύτερη οικιστική περιοχή της Καλλονής αποτελείται από τις εξής κοινότητες: την κυρίως Καλλονή, την Αρίσβη και τη Σκάλα, το επίνειό της.
Οι κάτοικοι αυτών των κοινοτήτων ξεπερνούν τις 3000 και οι κυριότερες ασχολίες τους είναι η καλλιέργεια της πατάτας, τα σιτηρά, το κρασί και η αλιεία.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Σκαλοχώρι

ΣΚΑΛΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΛΕΣΒΟΣ
Το Σκαλοχώρι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στη δυτική πλαγιά ενός γυμνού λόφου, σε απόσταση 58 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού. Το χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 340 μέτρων, κρύβεται από τη θάλασσα με το βουνό του Προφήτη Ηλία, που υψώνεται στα βόρεια. Οι κάτοικοί του 800 περίπου, στηρίζουν - όπως και στα γειτονικά χωριά - την επιβίωσή τους στην κτηνοτροφία. Τρέφουν γύρω στα 14.000 ζώα. Αμέσως επόμενη καλλιέργεια είναι η ελιά. Ο κεντρικός δρόμος περνά από την πλατεία του χωριού. Εδώ, κάτω από το μεγάλο πλατάνι, είναι αραδιασμένα τα καφενεία, τα εστιατόρια, και η ψησταριά. Στην είσοδο του χωριού, βρίσκεται το εντυπωσιακό, από άποψη μεγέθους σχολείο του χωριού που θεμελιώθηκε το 1929.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Σημερινή τοποθεσία

Γεράνι

ΓΕΡΗΝ (Αρχαία πόλη) ΛΕΣΒΟΣ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ