gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 12 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΓΕΡΑΣ Δήμος ΜΥΤΙΛΗΝΗ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (12)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Γέρας

ΓΕΡΑΣ (Δήμος) ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παλαιόκηπος

ΠΑΛΑΙΟΚΗΠΟΣ (Κωμόπολη) ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ο Παλαιόκηπος βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από τη Μυτιλήνη, στις ανατολικές παρυφές του βουνού Όλυμπος. Οι κάτοικοί του - 14000 περίπου - ασχολούνται κυρίως με την ελαιοκαλλιέργεια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Αγιος Ερμόλαος, η εκκλησία του χωριού, που είναι και διατηρητέο μνημείο. Στους τοίχους του υπάρχουν κομμάτια από παλαιοχριστιανικό ιερό. Επίνειο του Παλαιόκηπου είναι η παραλία της Ευρειακής, όπου οι κάτοικοι έχουν κτίσει τα εξοχικά τους σπίτια για τα καλοκαιρινά μπάνια.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Παπάδος

ΠΑΠΠΑΔΟΣ (Κωμόπολη) ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Το Κεφαλοχώρι Παπάδος, η μικρή πρωτεύουσα της περιοχής, βρίσκεται σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από τη Μυτιλήνη. Με τους 1500 κατοίκους του που ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια της ελιάς, αποτελεί το εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο των χωριών του κόλπου της Γέρας, εξ'ού και αρχοντικές κατοικίες του.
Στην παλιά πλατεία, με τα μαγαζιά, υπάρχει μια ωραιότατη μαρμάρινη κρήνη με ανάγλυφη διακόσμηση.
Εντύπωση προκαλεί επίσης το αρχοντικό του Βρανά, το οποίο δωρίθηκε από το κράτος στην κοινότητα για πολιτιστικούς σκοπούς.
Στην έξοδο του χωριού βρίσκεται ο λόφος της Αγίας Παρασκευής με το ομώνυμο εκκλησάκι. Εδώ σώζονται τα ερείπια πύργων του μεσαιωνικού κάστρου και τα θεμέλια του τείχους του.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Σκόπελος

ΣΚΟΠΕΛΟΣ (Κωμόπολη) ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ο Σκόπελος είναι το μεγαλύτερο από τα χωριά της Γέρας με πληθυσμό περίπου 2.200 κατοίκους και βρίσκεται 25 χλμ. ΝΔ της Μυτιλήνης. Από τα πιο γοητευτικά σημεία του οικισμού είναι η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία που κοσμούν ο αιωνόβιοι πλάτανοι και η πολύκρουνη βρύση του 1843 όπου ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουρασθεί και να δροσιστεί. Στον οικισμό διατηρούνται αρκετά βιομηχανικά κτίρια όπως το ελαιοτριβείο του Κουλαγίνη στην είσοδο του χωριού. Στον Σκόπελο γιορτάζεται στις 22 Ιουλίου η Αγ. Μαγδαληνή στην εκκλησία της οποίας βρίσκονται οι περίφημες στοές.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Στοιχεία από την Princeton Encyclopedia

Ancient Hiera

ΙΕΡΑ (Αρχαία πόλη) ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ