gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 13 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ Δήμος ΑΡΚΑΔΙΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (13)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Τρικολώνων

ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ (Δήμος) ΑΡΚΑΔΙΑ

Greek & Roman Geography (ed. William Smith)

Thyraeum

ΘΥΡΑΙΟΝ (Αρχαία πόλη) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Thyraeum (Thuraion: Eth. Thuraios), a town of Arcadia in the district Cynuria, said to have been founded by Thyraeus, a son of Lycaon. It is placed by Leake at Palamari.

Hypsus

ΥΨΟΥΣ (Αρχαία πόλη) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Hypsus (Hupsous,--ountos), a town of Arcadia, in the district Cynuria, situated upon a mountain of the same name, said to have been founded by Hypsus, a son of Lycaon. It is placed by the French Commission at Stemnitza.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Ελληνικό

ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ (Χωριό) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Απέχει 8 χλμ. από τη Στεμνίτσα. Κεφαλοχώρι με πολλά πέτρινα σπίτια είναι χτισμένο (υψόμετρο 712 μ.) σε έναν καταπράσινο λόφο με Θέα τον κάμπο της Μεγαλόπολης. Στην πλατεία του χωριού Θα απολαύσετε τον καφέ σας και Θα βρείτε ντόπια γαλακτομικά προϊόντα. Από δω μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την Αρχαία Γόρτυνα (6 χλμ.) και το φαράγγι του Λούσιου. Στο χωριό λειτουργεί σχολή της ΔΕΗ.

Παλαμάρι

ΠΑΛΑΜΑΡΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Αναπτύχθηκε μετά την Επανάσταση του 1821 και στο τέλος του 19ου αιώνα γνωρίζει τη μεγαλύτερη ακμή του. Εκτός από τη γεωργία και την κτηνοτροφία, πολλοί κάτοικοι του χωριού ασχολήθηκαν με το εμπόριο. Ενδιαφέρουσα είναι η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το δημοτικό σχολείο, ένα από τα παλαιότερα της περιοχής. "Έχει ωραιότατη Θέα προς τον κάμπο, υγιεινό κλίμα και τρεχούμενα νερά από πηγές.

ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ (Χωριό) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ

Σύρνα

ΣΥΡΝΑ (Χωριό) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Απέχει 7 χλμ. από τη Στεμνίτσα. Μικρό ορεινό χωριό με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, στους πρόποδες του Μαινάλου, κοντά στο δάσος. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.

Στεμνίτσα

ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ (Δήμος) ΑΡΚΑΔΙΑ

Ψάρι

ΨΑΡΙ (Οικισμός) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Χτισμένο αμφιθεατρικά, με αρκετά παραδοσιακά σπίτια, το Ψάρι προσφέρεται για απογευματινή βόλτα. Στην ταβέρνα του φιλόξενου και γελαστού κυρ Πολυνείκη, που είναι το στέκι των ντόπιων, θα βρείτε νόστιμο μπακαλιάρο, κοτόπουλο με χυλοπίτες και καλό κρασί. Λίγο έξω από το χωριό επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Παύλια

ΠΑΥΛΙΑ (Χωριό) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Στη θέση του αρχαίου Ουραίου. Το όνομά του χωριού προέρχεται, κατά την παράδοση, από το "έπαυλις". "Όταν η Μεγαλόπολη ήταν στην ακμή της, η Παύλια ήταν η "έπαυλή" της. Φημίζεται για τα πολλά αμπέλια και το γευστικό κρασί της.

Σημερινή τοποθεσία

ΤΡΙΚΟΛΩΝΟΙ (Αρχαία πόλη) ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ
Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Παυσανία, οι Τρικόλωνοι ήταν πόλη που πιθανόν βρισκόταν στην περιοχή του τριγώνου που σχηματίζεται από τα χωριά Παλαμάρι, Παύλια και Σύρνα.

Χάρτες

ΤΡΙΚΟΛΩΝΕΣ (Δήμος) ΑΡΚΑΔΙΑ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ