gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙ Χωριό ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Ανάμεικτα

Μαλαντρένι

ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙ (Χωριό) ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ
  Αλλη διακλάδωση λίγο μετά το χάνι του Παπαδόπουλου οδηγεί ΒΔ για το Μαλαντρένι. 4 χλμ. καλός δρόμος με ομαλές στροφές μας ανεβάζει προς τις νότιες διακλαδώσεις της οροσειράς Μεγαλοβούνι (Καρνεάτης των αρχαίων με ύψος 1273 μ.), που αποτελεί φυσικό βορινό όριο προς τη Νεμέα και ενώνει τους δύο Νομούς.
  Ημιορεινό το Μαντρένι (με 916 κατοίκους στην απογραφή του 1951 και 562 κατά την απογραφή του 1991), κλεισμένο στο δικό του φυσικό περίγυρο, αλλά όχι απομονωμένο - 16 χλμ. από το Αργος - είναι και τούτο ζωντανό χωριό, εργατικό, αδέλφι αντικρινό με το Σχινοχώρι. Έχει λυρικότερη φύση, χαριτωμένη, που αναπαύει την όραση με την ποικιλία της, καθώς αναπτύσσονται ολόγυρα υψηλοί δεντρωμένοι λόφοι, χωρισμένοι με μικρές ρεματιές κι έχουν στην κορφή τους κάποιο εκκλησάκι παλιό ή καινούργιο.
  Εργατικοί οι Μαλαντρενιώτες ασχολούνται με τις ελιές και τα εσπεριδοειδή, τις καϊσιές και τα κηπευτικά κάτω στον πεδινό χώρο, στην είσοδο της πεδιάδας της Λυρκείας. Κυρίως όμως με τ’ αμπέλια τους, αφού το Μαλαντρένι είναι ονομαστό για τα κρασιά του και διαθέτει σήμερα πολλά σύγχρονα οινοποιεία και από τα πιο εκλεκτά κρασιά της περιοχής, ονομαστά και επώνυμα και έξω από τα τοπικά όρια σ’ ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και στο εξωτερικό. Στον ερχομό του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο το χωριό, που εκσυγχρονίζεται ραγδαία κερδίζοντας σε ανάπτυξη, αλλά και χάνοντας τα τελευταία χαρακτηριστικά της ορεινής μορφής του, μοσχομυρίζει κρασοστάφυλου χυμούς και μούστους.
(κείμενο: Αλέξης Τότσικας)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Αργολίδας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ