gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΧΑΛΚΗ Νησί ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (6)

Greek & Roman Geography (ed. William Smith)

Chalcia

ΧΑΛΚΗ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
  Chalcia or Chalce (Chalkeia, Chalkia, Chalke: Eth. Chalkites and Chalkaios, Steph. s. v. Chalke: Chalki), a small island, distant 80 stadia from Telus and 400 from Carpathus, and about 800 from Astypalaea: it had a small town of the same name, a temple of Apollo and a harbour (Strab. p. 488; Plin. v. 31). Thucydides who mentions the island several times (viii. 41, 44, 55) calls it Chalce. Leon and Diomedon, the Athenian commanders (B.C. 412) after their attack on Rhodes, where the Peloponnesian ships were hauled up, retired to Chalce as a more convenient place than Cos to watch the movements of the enemy's fleet from. Leake (Asia Minor, p. 224) mentions an inscription found in Rhodes, which contains the Ethnic name Chalcetes. The island was near the west coast of Rhodes, and probably subject to Rhodes.

Harpers Dictionary of Classical Antiquities

Chalce

Chalke, or Chalcia (Chalkia). An island of the Carpathian Sea, near Rhodes.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Χάλκη

Έχει έκταση 37.043 στρ. κι εκτείνεται με μήκος ακτών 34 χιλιόμετρα σε ένα ακανόνιστο ορθογώνιο σε 10 περίπου χιλιόμετρα από Δ προς Α και 3 περίπου από Β προς Ν. Είναι ορεινή με σπουδαιότερα βουνά τον Προφήτη Ηλία (518 μ.) τον Καπούλη (512), τον Καπνικάρη (500) κ.ά.

Χάλκη

ΧΑΛΚΗ (Χωριό) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Υπάρχει ένας μόνο οικισμός, η Χάλκη ή Ιμπορειός, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού Ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα, όταν τα μηχανοκίνητα της θαλάσσιας αστυνομίας, έπληξαν καίρια την πειρατεία κι επέτρεψαν την δημιουργία παραθαλάσσιων οικισμών στα νησιά. Το Χωριό, δυτικά του σημερινού μοναδικού οικισμού της Χάλκης, υπήρξε ο παλιός μοναδικός οικισμός, πέτρινα σπίτια κτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από τον λόφο του Κάστρου. Το Χωριό εγκαταλείφθηκε σταδιακά και σήμερα είναι έρημο. Η πόλη της Χάλκης, κτισμένη σε περίοδο οικονομικής ανόδου και ακμής του νησιού, είναι αρχοντική, με παραδοσιακά διώροφα ή τριώροφα κτίρια κτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου, ο πέτρινος πύργος του ρολογιού και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κτισμένη το 1861, με χαρακτηριστικό καμπαναριό και λεπτοδουλεμένο ξυλόγλυπτο τέμπλο ..

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Σελίδες μη-κερδοσκοπικών οργανισμών

Χάλκη

Η Χάλκη είναι από τα μικρότερα νησιά των Νοτίων Σποράδων ή της ομάδας Δωδεκανήσου. Απέχει 35 ναυτικά μίλια από την πόλη της Ρόδου της οποίας βρίσκεται Δυτικά και 12 ναυτικά μίλια από την Κάμειρο Σκάλα το λιμάνι μίας από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου. Εχει σχήμα ακανόνιστου ορθογωνίου και έκταση 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στην αρχαιότητα η Χάλκη αριθμούσε πλήθος οικισμών. Το 1970 εγκαταλείφθηκε και το ορεινό Παλαιό Χωριό και όλοι εγκαταστάθηκαν κοντά στο λιμάνι. Η Χάλκη σήμερα αριθμεί περίπου 200 μονίμους κατοίκους που ασχολούνται με την αλιεία την γεωργία και τον τουρισμό. Το νησί παρόλο που ακολουθεί τα σύγχρονα ρεύματα δεν έχει αλλοτριωθεί και διατηρεί στο ακέραιο την παραδοσιακή νησιωτική του ταυτότητα. Ο οικισμός είναι παραδοσιακός και για αυτό φροντίζει η Δ' Εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ