gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΣΦΑΚΙΑ Χωριό ΧΑΝΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (4)

Κόμβοι, εμπορικοί

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Χώρα Σφακίων

  Τα Σφακιά απέχουν 72 χιλιόμετρα από τα Χανιά, στο δρόμο Χανιά - Βρύσες - Χώρα Σφακίων και 63 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο, στο δρόμο Ρέθυμνο - Αρμένοι - Άγιος Βασίλειος - Ροδάκινο - Χώρα Σφακίων. Σήμερα η Χώρα Σφακίων είναι περισσότερο γνωστή ως ο τελευταίος σταθμός της εκδρομής στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες φτάνουν με καραβάκι από την Αγία Ρουμέλη και διασκεδάζουν τρώγοντας σε μία από τις ευχάριστες ταβέρνες που βρίσκονται εκεί πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής για τα Χανιά, το Ρέθυμνο, ή το Ηράκλειο με το λεωφορείο. Γι' αυτούς που σκοπεύουν να μείνουν περισσότερο σ' αυτή την πλευρά της νότιας Κρήτης υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία μέσα στο χωριό.
Τα Σφακιά είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Το τοπίο είναι σκληρό και άγριο με φόντο τα Λευκά Όρη.
Το 1941 κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο 10.000 στρατιώτες από τα συμμαχικά στρατεύματα έφυγαν μέσω Σφακίων μετά την ήττα τους στη μάχη της Κρήτης. Μια αναμνηστική πλάκα στην είσοδο του λιμανιού θυμίζει το γεγονός αυτό.
Ένα πλήθος εκδρομών μπορεί να πραγματοποιηθεί από τα Σφακιά - π.χ. στο Φραγκοκάστελλο, στην Ανώπολη και στην Αράδενα. Εκτός από τα καθημερινά δρομολόγια με καραβάκια για το Λουτρό, την Αγία Ρουμέλη, τη Σούγια και την Παλαιόχωρα, υπάρχει ένα καράβι μια φορά την εβδομάδα για τη Γαύδο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Σελίδες ιδιωτών & άλλες

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ