gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πόλη ΛΑΣΙΘΙ".


Πληροφορίες για τον τόπο (3)

Σελίδες μη-κερδοσκοπικών οργανισμών

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Αγιος Νικόλαος

  Ο Αγιος Νικόλαος, πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, είναι ένα γραφικό, δημοφιλές θέρετρο στον κόλπο Μιραμπέλλου. Ο χώρος του λιμανιού είναι γεμάτος δραστηριότητα καθώς εστιατόρια και καφετέριες δημιουργούν μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Η πόλη παρ' όλ' αυτά έχει διατηρήσει το παραδοσιακό της χρώμα.
Μπορείτε εύκολα να φτάσετε στον Αγιο Νικόλαο σε μια περίπου ώρα από το Ηράκλειο απ' όπου απέχει 75 χιλιόμετρα, σε 1.5 περίπου ώρα από τη Σητεία απ' όπου απέχει 70 χιλιόμετρα και σε 45 περίπου λεπτά από την Ιεράπετρα απ' όπου απέχει 36 χιλιόμετρα.
Δεν υπάρχει αεροδρόμιο στον Αγιο Νικόλαο, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου όμως απέχει λιγότερο από μια ώρα. Υπάρχουν πλοία για τον Πειραιά (Αθήνα) και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για τη Ρόδο. Μπορείτε ακόμα να ταξιδέψετε από τον Αγιο Νικόλαο για τις Κυκλάδες, την Κάσο, την Κάρπαθο και την Κω (Δωδεκάνησα).
Ο δήμος Αγίου Νικολάου οργανώνει το φεστιβάλ Λατώ κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Το φεστιβάλ αποτελείται από ένα αριθμό μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουν ελληνικά και ξένα, φολκλορικά και μοντέρνα συγκροτήματα. Υπάρχουν ακόμα θεατρικές παραστάσεις και αγώνες θαλασσίων σπορ. Εκτός αυτού, κάθε δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδας τον Ιούλιο, διοργανώνονται σημαντικά γεγονότα.
Όλα τα είδη τουριστικών υπηρεσιών παρέχονται στον Αγιο Νικόλαο. Λόγω του ότι είναι διάσημο θέρετρο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε δυσκολία στο να βρείτε δωμάτιο. Τα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα, βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο στη δυτική πλευρά της γέφυρας του λιμανιού.
Εκδρομές για το νησί της Σπιναλόγκας, το Οροπέδιο του Λασιθίου, την πόλη Κριτσά και τις βυζαντινές εκκλησίες της μπορούν να οργανωθούν από τον Αγιο Νικόλαο. Οι ωραιότερες παραλίες βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της πόλης σε μικρούς κόλπους που παρέχουν προστασία από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Μπορείτε να φτάσετε σ' αυτές τις παραλίες με τοπικά λεωφορεία.
Ο Αγιος Νικόλαος είναι η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά πόλη της Κρήτης. Η περιοχή έχει πολλά να προσφέρει στον τουρίστα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ