gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΒΑΪ Παραλία ΛΑΣΙΘΙ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Φοινικόδασος Βάϊ

25 χλμ από την Σητεία και 10 χλμ από το Παλαίκαστρο, βρίσκεται το μοναδικής ομορφιάς φοινικόδασος του Βάϊ στο οποίο φυτρώνει το είδος "Φοίνικας του Θεόφραστου" μοναδικό στον κόσμο. Σύμφωνα με μια εκδοχή, το φοινικόδασος προέρχεται από Φοίνικες εμπόρους οι οποίοι έμεναν στη γειτονική πόλη "Ιτανος" και λάτρευαν το θεό "Φοίνικα". Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, υποστηρίζεται ότι το δάσος προήλθε από τους Αιγύπτιους στρατιώτες του Πτολεμαίου οι οποίοι ήρθαν ως σύμμαχοι του Ιτάνου στον πόλεμο με τις πόλεις της Πραισσού και της Ιεράπυτνας. Η τρίτη εκδοχή υποστηρίζει ότι το δάσος δημιουργήθηκε από τους σπόρους που πέταγαν οι Σαρακηνοί πειρατές, των οποίων οι καρποί του φοίνικα αποτελούσαν απαραίτητη τροφή, το 824 π.Χ. όταν κατέλαβαν τη Κρήτη. Το δάσος είναι χαρακτηρισμένο "Αισθητικό Δάσος".

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από την Ιστοσελίδα της Νομαρχίας Λασιθίου


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Βάι

  H παραλία του Βάι βρίσκεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Σητεία, στις ανατολικές ακτές της Κρήτης και είναι η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη με άγρια φοινικόδεντρα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ