gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ Λιμάνι ΡΕΘΥΜΝΟ".


Πληροφορίες για τον τόπο (4)

Κόμβοι, εμπορικοί

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Αγία Γαλήνη

  Το παραθαλάσσιο χωριό και φημισμένο θέρετρο της Αγίας Γαλήνης στο Λιβυκό πέλαγος ήταν κάποτε το λιμάνι της αρχαίας Σιβρύτου. Βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και 68 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου.Το χωριό έχει λιμάνι, παραλίες στα δεξιά και στ' αριστερά και μια Βυζαντινή εκκλησία. Μπροστά από το λιμάνι υπάρχουν πολλά, ιδιαίτερα ικανοποιητικά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η Αγία Γαλήνη είναι πολύ καλό μέρος για μια ή περισσότερες διανυκτερεύσεις, ώστε να εξερευνήσετε την κοιλάδα του Αμαρίου και τη νότια πλευρά του Ψηλορείτη και να επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς τόπους της πεδιάδας της Μεσαράς. Το χωριό ανηφορίζει στο βουνό πάνω από το λιμάνι κι έχει πανοραμική θέα προς το Λιβυκό Πέλαγος. Ο κόλπος της Μεσαράς προστατεύει το λιμάνι και το θαλάσσιο νερό έχει ήπια θερμοκρασία όλο το χρόνο. Απέναντι από την Αγία Γαλήνη φαίνονται τα νησάκια Παξιμάδια, τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε ναυλώνοντας καραβάκι. Οι σπηλιές κατά μήκος της ακτής είναι προσιτές μόνο με καραβάκι. Σε μία απ' αυτές, τη σπηλιά του Δαιδάλου, λέγεται ότι ήταν το εργαστήρι του μυθικού τεχνίτη. Οι όμορφες παραλίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Παύλου είναι κοντά και είναι προσιτές με καΐκι. Συχνές εκδρομές διοργανώνονται από την Αγία Γαλήνη για τα Μάταλα, τη μονή Πρέβελη, τον Πλακιά, το Φραγκοκάστελλο και τη Χώρα Σφακίων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Λιμάνι

  Το λιμάνι βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το χωριό κι έχει ράμπα για τα πλοία. Μπροστά από το λιμάνι υπάρχουν πολλά, ιδιαίτερα ικανοποιητικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ