gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΑΝΩ ΧΩΡΑ Χωριό ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες κυβερνητικών κόμβων

Ανω Χώρα

  Σε απόσταση 50 χλμ. περίπου απο την Ναύπακτο και σε υψόμετρο 1,050 μ. βρίσκεται το πανέμορφο χωριό Ανω Χώρα Ναυπακτίας (η Μεγάλη Λομποτινά, όπως ονομαζόταν παλαιότερα), περιτριγυρισμένο από πανύψηλα έλατα, στις νοτιοδυτικές πλαγιές των Βαρδουσίων.
  Η διαδρομή για το χωριό είναι άνετη και ευχάριστη. Ο ασφαλτόστρωτος δρόμος που περνά ανάμεσα από έλατα θυμίζει Ελβετία και κάνει τη διαδρομή περισσότερο ευχάριστη, άνετη και ξεκούραστη και θα χρειαστείτε περίπου μιάμιση ώρα για να την καλύψετε.
  Η Ανω Χώρα είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας. Δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να αποδράσει από την καθημερινότητα, να περπατήσει στα πέτρινα πλακόστρωτα, να αναπνεύσει τον καθαρό αέρα του βουνού ζώντας σε έναν τόπο ποιότητας όπου το χθες συνδέεται δημιουργικά με το σήμερα.
  Το χωριό διαθέτει γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου σε μια περιοχή περικυκλωμένη από καστανιές και έλατα. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται μια παιδική χαρά που αποτελεί όαση διασκέδασης και ξεγνοιασιάς για τους νεαρούς επισκέπτες του χωριού.
  Επίσης στην Ανω Χώρα θα βρείτε αρκετά γραφικά καφενεία, εστιατόρια και Κέντρο Υγείας.
  Από τα ομορφότερα αξιοθέατα του χωριού αποτελεί αδιαμφισβήτητα το φυσικό του περιβάλλον. Μέσα στα δάση που αποτελούνται από πλήθος διαφορετικών δέντρων όπως καστανιές, έλατα, κέδροι, βελανιδιές, φτέρες και άλλα, ο επισκέπτης συναντά πολλές πηγές που με το δροσερό νερό τους του χαρίζουν απέραντη ικανοποίηση.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ