gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΘΕΡΜΟ Κωμόπολη ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Κόμβοι επίσημοι

Θέρμο

  Σε καταπράσινο περιβάλλον η μικρή αυτή κωμόπολη, που ήταν άλλοτε τόπος εξορίας αποτελεί σήμερα τόπο για ανάπαυση και περισυλλογή. Απέχει 100 χλμ. βορειοανατολικά του Μεσολογγίου, έχει 2.400 κατοίκους και βρίσκεται πλάι στην λίμνη Τριχωνίδα. Κοντά στο χωριό βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου Θέρμου, που υπήρξε πανάρχαιο πολιτικό και θρησκευτικό κένιρο των Αιτωλών.
  Αξιοθέατα αποτελούν ο αρχαιολογικός χώρος με ερείπια του ναού του Θερμίου Απόλλωνα και του "Κοιψού των Αιτωλών". Μεγάλη στοά μήκους 170 μέτρων και βάσεις ανδριάντων. Διατηρούνται γύρω από το ναό βάσεις σπιτιών και μια κρήνη με τρεις κρουνούς.
  Στον ίδιο χώρο στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο που περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές στο ναό του Θερμίου Απόλλωνα και της Καλυδώνας, πήλινα ειδώλια από τη Χρυσοβίτσα, ρωμαϊκές στήλες κ.ά. Στην κοινότητα στεγάζεται η βιβλιοθήκη του Αποκούρου.
  Στο χωριό Αγία Σοφία - 3 χλμ. δυτικά - υπάρχει ο ναός του Αγίου Νικολάου, που είναι χτισμένος στις βάσεις του ναού της Αρτέμιδας.
  Στο χωριό Μέγα Δένδρο - 3 χλμ. 8 - την πατρίδα του Κοσμά του Αιτωλού, η εκκλησία του Αγίου Κοσμά.
  Το μοναστήρι της Μυρτιάς - 6 χλμ. δυτικά - είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου και ιδρύθηκε το 1491, σύμφωνα με την κτιτορική επιγραφή.
  Αξιόλογα είναι επίσης τα μοναστήρια του Καταφυγίου - 9 χλμ. - με παλιές ωραίες τοιχογραφίες, και της Αγίας Παρασκευής στη Μάνδρα, 4 χλμ. βόρεια.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ