gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ Λιμάνι ΧΙΟΣ".


Πληροφορίες για τον τόπο (4)

Perseus Project

Emporio

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Emborios

Ο Εμπορειός είναι ένα μοναδικό μέρος για την Χίο αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, με σπάνια ομορφιά. Λίγο πριν την είσοδο για το Πυργί, αριστερά από το Κέντρο Υγείας της περιοχής, ξεκινάει ο δρόμος που οδηγεί στον παραθαλάσσιο οικισμό του Εμπορειού. Αυτό το πολύ όμορφο και γραφικό λιμανάκι έχει πανάρχαια ιστορία. Σ' ολόκληρη την περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα από τον 6ο και 7ο αιώνα π.Χ. Στον λόφο του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται ανατολικά, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τμήματα παλαιού οικισμού. Πιστεύεται ότι πρόκειται για το Λευκώνιο που αναφέρει ο Θουκυδίδης. Στο ιερό του λιμανιού διακρίνονται διάφορες φάσεις από το 690 π.Χ. έως την παλαιοχριστιανική περίοδο. Εδώ βρέθηκαν λείψανα ενός ναού ιωνικού ρυθμού με εξαιρετική τεχνική. (...) Η περιοχή αποτελείται κυρίως από εξοχικές κατοικίες. Διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και πανσιόν, εστιατόρια και καταστήματα. Θεωρείται ιδανικό μέρος για διακοπές.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Σελίδες μη-κερδοσκοπικών οργανισμών

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ