gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΛΟΓΓΑ Κωμόπολη ΑΙΠΕΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Λογγά

Αλλοτε υπαγόταν στον τέως Δήμο Αίπειας. Πριν το 1900 η Λογγά ήταν μικρό χωριό. Μεγαλύτερος ήταν ο οικισμός Αγ.Ανδρέας, το τουριστικό θέρετρο της περιοχής, όπου μπροστά του απλώνεται η θάλασσα του Μεσσηνιακού Κόλπου με φόντο τον Ταϋγετο και τις θαμπωτικές ακρογιαλιές της Μεσσηνιακής Μάνης. Σύμφωνα με τον Ανδρόνικο η Λογγά υπήρχε κατά τους χρόνους των Σαρακηνών της Κρήτης, κατελήφθη από τους Ενετούς το 1209 κατά τη Φραγκοκρατία και μετά από τους Τούρκους, οπότε αναγκάστηκαν αρκετοί κάτοικοι να μετακομίσουν ψηλότερα και να κτίσουν την πόλη για να μην έχουν φόβο από τις Βενετσάνικες γαλέρες και τις τουρκικές αρμάδες, που δέσποζαν των παραλίων. Νότια της Λογγάς βρίσκονται ερείπια κτιρίων της Τουρκοκρατίας, ενώ όλοι οι παλιοί καλντερημωτοί δρόμοι της Λογγάς είναι φτιαγμένοι κατά την παράδοση από τον Πασά -Αλή. Τους απέραντους ελαιώνες της πυρπόλησε ο Ιμπραήμ το 1827 για εκδίκηση των κατοίκων, επειδή πολέμησαν σε διάφορες μάχες εναντίον του.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ