gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΜΕΘΩΝΗ Κωμόπολη ΜΕΣΣΗΝΙΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Μεθώνη

  Η Μεθώνη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας και είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Πελοποννήσου.
  Την εποχή της Ενετοκρατίας (1209-1500 και 1685-1715) αποτελούσε, μαζί με την Κορώνη, το κυριότερο εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο της Ανατολής, όπου κάποιος έβρισκε καράβι να ταξιδέψει όπου ήθελε.
  Η Μεθώνη είναι η συνέχεια της ομηρικής πόλης Πήδασος και κατά μια εκδοχή έλαβε το όνομά της από το «Μόθωνα Λίθο», το βράχο στη θάλασσα πάνω στον οποίο είναι κτισμένο το Μπούρτζι, μέρος του μεσαιωνικού κάστρου της.
  Από τη Μεθώνη οι Μεσσήνιοι, νικημένοι από τους Σπαρτιάτες στο τέλος του Δεύτερου Μεσσηνιακού πολέμου (640-610 π.Χ), μετανάστευσαν στο μεταπόντιο της Κάτω Ιταλίας, όποτε οι Σπαρτιάτες έφεραν αποίκους από το Ναύπλιο και τους εγκατέστησαν στη Μεθώνη.
  Κατά τη ρωμαϊκή εποχή (31 π.Χ - 330 μ.Χ), ήταν μια ακμάζουσα πόλη, ενώ τη μεγαλύτερη ακμή της γνώρισε στο Μεσαίωνα υπό το κράτος των Ενετών, από το 1209 έως το 1500.
  Το 1500 κυριεύτηκε από τους Τούρκους του σουλτάνου Βαγιαζήτ Β΄, ο οποίος την κατέστρεψε ολοσχερώς.
  Από τα μέσα του 16ου αιώνα πέρασε στα χέρια Μαλτέζων ιπποτών και στη συνεχεία των Ενετών (1686 - 1715).
  Η δεύτερη περίοδος της Τουρκοκρατίας από το 1715 έληξε το 1828, όταν και απελευθερώθηκε από το στρατό του Γάλλου στρατηγού Μαιζών.
  Σήμερα η Μεθώνη διαθέτει καλή τουριστική υποδομή με ξενοδοχεία, Camping και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ στις ψαροταβέρνες της βρίσκεται άφθονο και φρέσκο ψάρι.
  Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα στη χρυσαφένια παραλία της με την ψιλή άμμο και να επισκεφθεί το μεσαιωνικό κάστρο της, την εκκλησία του Αγίου Ονουφρίου, που είναι κτισμένη σε σπήλαιο 4 χλμ. από την πόλη, καθώς και τις κατακόμβες στο ύψωμα του Αγίου Νικολάου, 1 χλμ. έξω από την πόλη.
  Την Καθαρή Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο «του Κουτρούλη ο γάμος», το οποίο κρατεί από το ΙΕ΄ αιώνα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ