gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΠΥΘΙΟ Κωμόπολη ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Πύθιο

Μετά τους Πετράδες, ο δρόμος περνά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πυθίου. Από τον σταθμό αυτό, η γραμμή διακλαδίζεται. Το ένα παρακλάδι συνεχίζει προς την Ορεστιάδα, Δίκαια, Ορμένιο, Βουλγαρία. Το άλλο παρακλάδι, περνά τον ποταμό 'Εβρο με τη μεγάλη γέφυρα και εισέρχεται στην Τουρκία. Αφού περάσει την Μακρά Γέφυρα, θα συνεχίσει προς την Κωνσταντινούπολη. Ο Σταθμός του Πυθίου, ανήκει στους μεγάλους διεθνείς σταθμούς, απ' όπου περνούσαν οι συρμοί του Οριάν Εξπρές, που συνέδεαν το Παρίσι με την Κωνσταντινούπολη. Στην πλατεία του σταθμού, υψώνεται το μνημείο που ανήγειραν οι Γάλλοι το 1918, με την λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το χωριό Πύθιο, απλώνεται λίγες εκατοντάδες μέτρα βορειότερα. Το παλιό του όνομα ήταν Κούλελι Μπουργκάζ, δηλαδή Πυργότοπος. Εδώ ήταν η Βυζαντινή πόλη Εμπύθιον, όπου ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός, έχτισε οχυρό συγκρότημα ως απόρθητο καταφύγιο και προσωπικό του "ταμείον", στα τέλη το ΙΓ' αιώνα. Οι δύο κεντρικοί πύργοι, σώζονται ολόκληροι πλάι στο δρόμο και τη σιδηροδρομική γραμμή και θεωρούνται από τα καλύτερα σωζόμενα στρατιωτικά αρχιτεκτονήματα του Βυζαντίου με δυτικές επιδράσεις.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Αλεξανδρούπολης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ