gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΚΑΒΥΛΗ Κωμόπολη ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Καβύλη

Αδερφό χωριό με τη Νέα Βύσσα, βρίσκεται ανάμεσα σ' αυτήν και την Νέα Ορεστιάδα. 'Οπως οι Βυσσιώτες, έτσι και οι Καβυλιώτες, άφησαν το παλιό τους χωριό το Ντεμιρντές (Σιδηρόπετρα), γειτονικό με την Παλιά Βύσσα κι εγκαταστάθηκαν λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα. Το νέο τους χωριό, πήρε το όνομα Καβύλη σε ανάμνηση αρχαίας Θρακικής πόλης, που βρίσκονταν βόρεια της Αδριανούπολης. 'Ενα μέρος των κατοίκων, ήρθε από το χωριό Ζαλουφάκι κι έμεινε μαζί τους. 'Οπως όλα ήταν γειτονικά χωριά με την Αδριανούπολη, οι κάτοικοί τους παρουσιάζουν ομοιότητα στις παραδόσεις τους. Σήμερα η Καβύλη, είναι ένα όμορφο κεφαλοχώρι με οικονομική ευμάρεια και βρίσκεται στη διασταύρωση των δρόμων που οδηγούν προς τις Καστανιές βόρεια, στη Νέα Βύσσα ανατολικά και δυτικά στη Στέρνα.
'Εξω από το χωριό, είναι εγκατεστημένο το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο.), του βορείου 'Εβρου.
Αξιόλογη δραστηριότητα παρουσιάζουν οι πολιτιστικοί φορείς του χωριού, οι οποίοι με τις διάφορες εκδηλώσεις, τη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και την τράπεζα αίματος, επέτυχαν να ανεβάσουν το επίπεδο των κατοίκων σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Κορυφαία εκδήλωση, είναι η "Βραδιά του Οπλίτη", που γίνεται τον Αύγουστο με συνεργασία στρατιωτικών αρχών και του Δημοτικού Διαμερίσματος, που αποβλέπει στην αδελφοποίηση στρατού και πολιτών.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Αλεξανδρούπολης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ