gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΒΑΡΗ Κωμόπολη ΣΥΡΟΣ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

  Ο χρόνος τυλίγει και ψιθυρίζει στις αγκαλιές του την αναρρίγηση της ζωής στη Βάρη, στο νοτιοανατολικότερο άκρο στον Όρμο με τον χαρακτηριστικό πύργο που δημιουργεί μεσαιωνική ατμόσφαιρα ή στη Φάμπρικα και λίγο πριν στην Αζόλιμνο και στους Σαντορινιούς με τα γραφικά καφενεδάκια, τις ταβέρνες και τα ξενοδοχεία.
  Οι φωκιότρυπες με το Ασπρονήσι απέναντι, συγκεντρώνουν εκτός από τις φώκιες, κορμοράνους - εδώ λέγονται καλικατσούδες - γλάρους και μαυροπετρίτες. Ο κάμπος με τις καλαμιές, τις σύγχρονες καλλιέργειες, τα μαγκανοπήγαδα, τα αγροτόσπιτα και τις στέρνες, φανερώνουν την αγροτική ζωή. Το Αχλάδι με τον απάνεμο όρμο και τον κάβο του Αι Γιώργη με τις σκαλισμένες φιγούρες από χέρια θαλασσοδαρμένων ναυτικών, είναι σήμερα ένα τουριστικό θέρετρο. Ο Μέγας Γιαλός απλώνεται δίπλα στις ακτές της νότιας πλευράς του νησιού. Η γαλαζοπράσινη θάλασσα, οι μικροί όρμοι, οι ανεμότρατες, οι βάρκες, τα καράβια που περνούν, σε προδιαθέτουν για αναχωρήσεις έσω και έξω του νου. Το γυμνό τοπίο με τις Ράσες, τα ξωκλήσια, τα μονοπάτια και την Αγία Θέκλα, χαρίζουν το άλλο της ζωής φως.
  Η επιθυμία για εξερεύνηση είναι έντονη και οι γύρω περιοχές Αμπέλα, Τρία Λαγγόνια, Χασάνι προσφέρονται.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Δήμου Ποσειδωνίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ