gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ Κωμόπολη ΚΑΡΔΙΤΣΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

  Μετά το Μεσενικόλα, 2 km βορειώτερα, βρίσκουμε το Μορφοβούνι (Βουνέσι), ιδιαίτερη πατρίδα του Νικολάου Πλαστήρα.
  Οι Βουνεσιώτες φημίζονται για την αγάπη τους στη διασκέδαση και τη φιλοξενία τους. Τα καφενεία και οι ψησταριές είναι γεμάτες κόσμο.   Το γραφικό αυτό χωριό είναι σκαρφαλωμένο στην πλαγιά με στενά δρομάκια και τα σπίτια είναι στριμωγμένα το ένα πλάι στο άλλο. Στα "πόδια" του υπάρχει ένα γήπεδο και στη θέση "Αυγέρη", πλάι στη λίμνη, το Δασαρχείο διαμόρφωσε ένα όμορφο χώρο αναψυχής για πικ-νικ.
  Σε απόσταση 2 km περίπου από το χωριό θα βρούμε τη μονή της Αγ. Τριάδας, που κτίστηκε το 1858 στη θέση παλιώτερης του 17ου αιώνα.   Το μοναστήρι πριν καεί από τους Ιταλούς λειτουργούσε ως σανατόριο. Σήμερα σώζεται μόνο ο ναός αθωνικού τύπου, το μεγαλύτερο μέρος του περίβολου και τα λιθανάγλυφα των θυρωμάτων. Φεύγοντας από το χωριό νιώθουμε, όπως λεν οι ντόπιοι, να "αλλάζει ο χαβάς": είναι δηλαδή έντονη η αίσθηση της διαφοράς του κλίματος ως προς εκείνο του κάμπου.
  Δεξιά μας ο καινούργιος δρόμος κατηφορίζει προς τη Μητρόπολη και την Καρδίτσα και πιο κάτω ένας άλλος δασικός αυτή τη φορά, μας οδηγεί μέσα από το πυκνό δάσος, στον αρχιτεκτονικά πολύ ενδιαφέροντα οικισμό του Ελληνόπυργου. Στην ίδια περιοχή υπάρχει σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ανεξερεύνητο ακόμα, αλλά φαίνεται ότι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Καρδίτσας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ