gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΧΑΣΙΑ Δήμος ΓΡΕΒΕΝΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Χασίων

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

  Ο Δήμος Χασίων αποτελείται από τρία Δημοτικά Διαμερίσματα με συνολική επιφάνεια 162.000 στρέμματα περίπου εκ των οποίων 56.500 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, 31.900 περίπου στρέμματα είναι βοσκότοποι και 67.800 στρέμματα είναι δάση, ενώ 4.600 στρέμματα αποτελούν εκτάσεις καλυπτόμενες από νερά (ποτάμια, λίμνες κ.λπ.)
  Αποτελεί τον μεγαλύτερο Δήμο του νομού Γρεβενών σε εισροές από την παραγωγή γεωργικών προιόντων, έχοντας ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο αρδευτικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.
  Εκτός της φυτικής παραγωγής έντονη είναι και η δραστηριότητα της κτηνοτροφίας στο Δήμο μας και συγκεκριμένα έχουμε 6 κτηνοτρόφους να ασχολούνται με την αγελαδοτροφία με συνολικό αριθμό ζώων 262 και πενήντα δύο κτηνοτρόφους να ασχολούνται με την αιγοπροβατοτροφία και με συνολικό αριθμό αιγοπροβάτων 8.655. Σε κάθε οικισμό τού Δήμου μας δραστηριοποιείται και ένας Γεωργικός Συνεταιρισμός. Οι Συνεταιρισμοί αυτοί είναι κυρίως πιστωτικοί αλλά δραστηριοπιούνται και στο χώρο των γεωργικών εφοδίων.
  Επίσης στην έδρα του Δήμου το Καρπερό, υπάρχει και ο Συνεταιρισμός γυναικών ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των παραδοσιακών εδεσμάτων και προιόντων γενικά της περιοχής μας.
  Στα αξιοθέατα της περιοχής μας περιλαμβάνονται τρείς Βυζαντινές Εκκλησίες καθώς και Εξωκκλήσια με μοναδική ιστορία και μεγάλη επισκεψιμότητα.
  Το πλατανόδασος της Σιούτσας το οποίο είναι σπάνιο στο είδος του και αποτελεί περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Ο ποταμός Αλιάκμονας αποτελεί σημείο αναφοράς των δύο οικισμών που διασχίζει και προσδίδει πολλές δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού και αναψυχής.
  Τα δύο γεωφράγματα που κατασκευάστηκαν εξελίχτηκαν σε δύο μικρές λίμνες με ιδιαίτερο μικροπεριβάλλον. Τα δρυοδάση της περιοχής μας που είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο του Δήμου μας αποτελούν πόλο έλξης των φυσιολατρών.
  Προοπτικές
Α) Κατασκευή φράγματος Ιλαρίωνα. Μετατροπή του οικοσυστήματος από ποτάμιο σε λιμναίο -προοπτική ανάπτυξης τουρισμού - αγροτουρισμού.
Β) Δημιουργία πειραματικού αγροκτήματος, καλύτερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων, ανάπτυξη καινούριων καλλιεργειών, στροφή σε βιολογικές καλλιέργειες.
Ο Δήμαρχος Χασίων
Ανδρέας Α. Νάζος

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Χασίων


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ