gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Δήμος ΚΟΖΑΝΗ".


Πληροφορίες για τον τόπο (3)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Πτολεμαϊδας

Ο Δήμος Πτολεμαϊδας σήμερα μετά από την ψήφιση του Νόμου Καποδίστρια, αποτελείται από την πόλη της Πτολεμαϊδας και έντεκα μικρές κοινότητες, τις:
1. Ασβεστόπετρα,
2. Γαλάτεια,
3. Δροσερό,
4. Καρδιά,
5. Κόμανο,
6. Μαυροπηγή,
7. Ολυμπιάδα,
8. Προάστιο,
9. Περδίκκα,
10. Πτελεώνα,
11. Πεντάβρυσο,
που είναι διασκορπισμένες γύρο από την πόλη. Ο Δήμος έχει περίπου εξήντα χιλιάδες κατοίκους και καλύπτει μια περιοχή 2.179 τ.μ. Η Πτολεμαϊδα, πρωτεύουσα της Επαρχίας Εορδαίας, είναι κτισμένη σε οροπέδιο, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Φέρει το όνομα του Πτολεμαίου, ενός από τους αγαπημένους στρατηγούς του Μ. Αλεξάνδρου και μετέπειτα ιδρυτή της ομώνυμης δυναστείας των Λαγιδών Πτολεμαίων στην Αίγυπτο.

Η Πτολεμαϊδα είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας και σήμερα η πόλη αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο. Εκτός από σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας παίζει επίσης ένα σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην οικονομία της πόλης αλλά και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ